Výpověď na RD a další těhotenství

• (neregistrovaný)

28. 11. 2011 22:52

Dobrý den, mám roční dcerku. Pokud otěhotním do jejích tří let věku(mám RD tříletou), mám nárok na PPM a výběr délky čerpání RP u druhého dítěte podle nového zákona, který má platit od 2012, když jsem letos v červnu dostala výpověď zaměstnavatelem pro nadstav? Podepsat jsem to nemusela, ale udělali jsme DOHODU a dostala jsem odstupné platy. Jsem teď tedy oficiálně nezaměstnaná, tudíž s druhým dítětem(pokud se stihne do tří let věku prvního dítěte) budu muset automaticky čerpat čtyřletou RD a bez nároku na PPM? (Manžel je nezaměstnaný). Nebo budu mít na PPM nárok a budu si moci vybrat délku čerpání RP od nového roku u obou dětí? Ze zákoníku práce to není jasné. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2011 8:02

Líba (neregistrovaný)

Re: Výpověď na RD a další těhotenství
      Vzhledem k tomu, že nemáte zaměstnavatele a ani nemůžete stihnout nastoupit na PPM v ochranné době, když ještě nejste těhotná, tak na PPM mít nárok nebudete. Jak je to příští rok s rodičovským příspěvkem nevím, ale nehledejte to v Zákoníku práce, ten řeší dovolenou a tu vy nepotřebujete, ale v Zákoně o státní sociální podpoře. Zkuste si najít stránky MPSV nebo CSSZ, tam jistě budou řešit podobné případy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).