Re: Výpověď na RD a další těhotenství
Vzhledem k tomu, že nemáte zaměstnavatele a ani nemůžete stihnout nastoupit na PPM v ochranné době, když ještě nejste těhotná, tak na PPM mít nárok nebudete. Jak je to příští rok s rodičovským příspěvkem nevím, ale nehledejte to v Zákoníku práce, ten řeší dovolenou a tu vy nepotřebujete, ale v Zákoně o státní sociální podpoře. Zkuste si najít stránky MPSV nebo CSSZ, tam jistě budou řešit podobné případy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2011 22:52
Dobrý den, mám roční dcerku. Pokud otěhotním do jejích tří let věku(mám RD tříletou), mám nárok na PPM a výběr délky čerpání RP u druhého dítěte podle nového zákona, který má platit od 2012, když jsem letos v červnu dostala výpověď zaměstnavatelem pro nadstav? Podepsat jsem to nemusela, ale udělali jsme DOHODU a dostala jsem odstupné platy. Jsem teď tedy oficiálně nezaměstnaná, tudíž s druhým dítětem(pokud se stihne do tří let věku prvního dítěte) budu muset automaticky čerpat čtyřletou RD a bez nároku na PPM? (Manžel je nezaměstnaný). Nebo budu mít na PPM nárok a budu si moci vybrat délku čerpání RP od nového roku u obou dětí? Ze zákoníku práce to není jasné. Děkuji