Re: změna důchodci
Není zač, byla jsem minulý měsíc na školení a paní "Judra" nic takového ani nenaznačila.
Důchodci jsou nyní na tom stejně jako normální zaměstnanci, tudíž když jim vznikne nárok na důchod, není to výpovědní důvod, mohou zůstat stále pracovat na stejném místě a klidně k tomu pobírat starobní důchod (ne předčasný) a pokud by s nimi chtěl zaměstnavatel ukončit pracovní poměr, tak jedině udělat organizační změnu, propustit pro nadbytečnost s výpovědní dobou a odstupným.
Tak jsem okoukla včerejší debatu o uzavření nového PP od 2.1.12
Školitelka nám včera říkala, že by to bylo diskriminující a že to takhle nepůjde. Tak nevím... A také jsou nějaké lhůty mezi PP (postaru půl roku, ponovu 3 roky) ty se v tomto případě nezapočítávají? Navíc v mém případě se jedná o PP od 2008 4x opakovaný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 11. 2011 8:06
doslechla jsem se, že má nastat u zaměstnání důchodců opět ke změně na jeden rok, návrhy zákonů jsem si různé četla, ale na nic takového jsem nenarazila, tak prosím zaslechli jste také něco podobného?