Re: leasing - majetek
Tomu nerozumím, v době leasingu se majetek neodepisuje, jelikož není Vašim majetkem. Do nákladu (jako náhrada za odpisy) jdou právě leasingové splátky. Odepisuje se až zůstatková cena, tedy konečná pořizovací cena 1000,- a tu můžete odepsat dle firemních směrnic. Někdo to odepíše najednou někdo to rozpouští 24 měsíců.
Re: leasing - majetek
Dobrý den, asi jsem to napsala špatně. Auto bylo zahrnuto v majetku, tzn, že o jeho pořizovací cenu byla nyvýšena hodnota majetku, ale nebylo odepisováno a ročně se uplatňovala alikvotní část leasingu, celkem 5 let.
Myslela jsem tím to, že když auto stálo třeba 900 000 tak tato částka by neměla být v součtu HM, ale dám jen do DKP zůstatkovou cenu po splacení leasingu.
A nevím, jak to napravit.
Př. hodnota majetku je teď 2 500 000 a já odečtu 900 000, napíšu si k tomu komentář a do DKP dám auto za 1000.
Jde mi o to, že hodnota majetku se udává na DP v příloze 1,ať nemám nějaké nesrovnalosti s FÚ
Mos děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 11. 2011 8:34
před měsícem jsem převzala kamarádovo účetnictví , narazila jsem na to, že auto, co bylo pořízeno na leasing, bylo zahrnuto v majetku, ale nebylo odepisováno, každý rok v DP byla uplatněna poměrná část leasingu,
v 2011 byl leasing ukončen a zůstatková cena je 1000 + 20%, myslím, že v této ceně by měl být zařazen do DKP
nevím, jak to opravit, vyřadit z majetku a napsat si k tomu komentář?