DPH-prosím Janu N.

• (neregistrovaný)

30. 11. 2011 6:00

Dobré ráno, rekonstrujeme firemní dům, kde jsou kanceláře a v podkroví bude byt, který se bude pronajímat neplátci DPH.Rekonstrukce začala letos, neuplaňovala jsem si DPH. Ale v říjnu byla zálohová fa na nábytek, měla jsem "temno" a nárokovala jsem si 20 % DPH z této zálohovky. Přišla jsem na to až nyní v 11.měs., kdy jsem dostala vyúčtování. Co s tím. Byt je stále v rekonstrukci, do užívání asi nebude dán v tomto roce. Děkuji moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2011 8:12

Jana N. (neregistrovaný)

Re: DPH-prosím Janu N.
      buď bych udělala dodatečné , pokud pronájem pouze neplátci,
      nebo bych mu vyfakturovala pronájem movité věci s 20%

• 30. 11. 2011 9:02

Jana N. (neregistrovaný)

Možná jsem špatně pochopila, ale až budete fakturovat neplátci pronájem s 0% dph do ř. 50, fakturovala bych k tomu např. spotřebu energií, a nájem movitých věcí s 20% a dph odvedla

• 30. 11. 2011 9:50

EvaML (neregistrovaný)

Paní Jano my si asi nerozumíme, s.r.o. tento byto teprve zřizuje, vím, že se se bude pronajímat neplátci. Proto jsem si u žádných prací ani materiálu nenárokovala DPH. Ale v říjnu jsme dostala zálohovka-daň.doklad s vyčísleným DPH. Vůbec jsem si neuvědomila tuto situaci a v říjnu DPH nárokovala. Teď 11/11 mám vyúčtování a uvědomila jsem si, že jsem chybně nárokovala 10/11 DPH. Ale tento byt není zkolaudován, A protože si musíme od r. 2011 při změně účelu po dobu 10 let provést vratku DPH(neplátce), tak teď nevím jestli tu vratku DPH ze zálohové vrátit až při kolaudaci a dání do užívání bytu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).