Re: DPH-prosím Janu N.
Možná jsem špatně pochopila, ale až budete fakturovat neplátci pronájem s 0% dph do ř. 50, fakturovala bych k tomu např. spotřebu energií, a nájem movitých věcí s 20% a dph odvedla
Re: DPH-prosím Janu N.
Paní Jano my si asi nerozumíme, s.r.o. tento byto teprve zřizuje, vím, že se se bude pronajímat neplátci. Proto jsem si u žádných prací ani materiálu nenárokovala DPH. Ale v říjnu jsme dostala zálohovka-daň.doklad s vyčísleným DPH. Vůbec jsem si neuvědomila tuto situaci a v říjnu DPH nárokovala. Teď 11/11 mám vyúčtování a uvědomila jsem si, že jsem chybně nárokovala 10/11 DPH. Ale tento byt není zkolaudován, A protože si musíme od r. 2011 při změně účelu po dobu 10 let provést vratku DPH(neplátce), tak teď nevím jestli tu vratku DPH ze zálohové vrátit až při kolaudaci a dání do užívání bytu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
30. 11. 2011 6:00
Dobré ráno, rekonstrujeme firemní dům, kde jsou kanceláře a v podkroví bude byt, který se bude pronajímat neplátci DPH.Rekonstrukce začala letos, neuplaňovala jsem si DPH. Ale v říjnu byla zálohová fa na nábytek, měla jsem "temno" a nárokovala jsem si 20 % DPH z této zálohovky. Přišla jsem na to až nyní v 11.měs., kdy jsem dostala vyúčtování. Co s tím. Byt je stále v rekonstrukci, do užívání asi nebude dán v tomto roce. Děkuji moc za radu.