Informace o úmrtí zaměstnance

• (neregistrovaný)

30. 11. 2011 12:59

Má nějaká instituce povinnost informovat zaměstnavatele zemřelé osoby, že jejich zaměstnanec zemřel, aby s ním mohli řádně ukončit PP a odhlásit ho? Ztratil se nám zaměstnanec s trvalým pobytem na Slovensku a po dvou týdnech neomluvených absencí jsme mu zasílali na dodejku ukončení PP dle § 55 ZP. Nyní se mi dopis vrátil jako nedoručený, s vysvětlením, že adresát zemřel. Já nevím kdy, a nevím jestli vůbec je po smrti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2011 16:01

Lu. (neregistrovaný)

Re: Informace o úmrtí zaměstnance
      Pokud vím, tak žádná instituce takovou povinnost nemá, toto dávají na vědomí zaměstnavateli většinou příbuzní ,pokud jsou.

• 1. 12. 2011 6:50

misula (neregistrovaný)

A pokud příbuzní nic neoznámí, jak mám vědět k jakému datu zaměstnance odhlásit? Slovenská ani česká sociálka mi informaci nedá a matrika v jeho místě trvalého pobytu neodpovídá.

• 1. 12. 2011 9:46

V. (neregistrovaný)

Zkusila jste zavolat na zdravotní pojišťovnu? Třeba by mohli pomoci.
      Obecní úřad oznamuje Centrálnímu registru pojištěnců úmrtí pojištěnce.

OSSZ by měla podat informaci, pokud ji o to zaměstnavatel požádá. Podívejte se na článek z 12.8.2011 "OSSZ musí zaměstnavateli poskytnout údaj o úmrtí zaměstnance"

http://www.ochrance.cz/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2011/ossz-musi-zamestnavateli-poskytnout-udaj-o-umrti-zamestnance/

• 1. 12. 2011 10:12

misula (neregistrovaný)

Volala jsem na českou sociálku, slovenskou sociiálku, zdravotní pojišťovnu, na matriku (tam mi to pro jistotu ani nezvedli, a na emailový dotaz nereagovali), teď jsem poslala písemný dotaz na informace z matriky a doufam že alespoň odpoví. Jinak to budu muset asi řešit tak, jako bych informaci (neoficiální) o úmrtí neměla a odhlásit ho k poslednímu dni uložení dopisu na dodejku a doufat, že po uzávěrce mezd za listopad se mi do ruky nedostane úmrtní list

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).