Re: pokladna v s.r.o.
OZ 196a
Nechytne, pokud doteď nenaslouchal doporučení účetní, tak to je marné. Řešila jsem podobnou situaci druhou pokladnou, do které byly vloženy jen podobné výběry z banky a za kterou zcela odpovídal jednatel. Po konci roku jsem to stejně vzdala a přestala jsem je účtovat.
V. naráží na situaci, když je jeden jednatel a společník, pak veškeré půjčky musí být předem schváleny rozhodnutím jediného společníka ( podpis před notářem) vč. smlouvy o půjčce.
- viz §196a Obch. zák.
Pokud si jednatel a společník nedá říct, pak je lepší tuto společnost jako účetní opustit
To předem je nutné, takže už teď nic nezachráníte
Já mám přesně stejnou zkušenost,jednatel a společ.vybírá z fi účtu, dokládá jen min. a stav pokl. se navyšuje. Upozorňovala jsem ho, ale nic se nemění. Půjčkou ani podílem ze zisku to řešit nechce kvůli bance-máme úvěr.Dále to neřeším, protože s hotov. disponuje pouze jednatel a já stav pokl. můžu papírově doložit.Co jiného dělat!?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
30. 11. 2011 14:33
Dobrý den, bývalá podnikající OSVČ si založila v loňském roce s.r.o. - je jediným společníkem i jednatelem. Velký problém je ovšem v tom, že na základě bankovních výpisů má výběry v hotovosti z firemního bank.účtu. Účtujeme (děláme účto externě)jako vklad do pokladny, která se tím neustále účetně navyšuje.Začíná to jít so celkem značné výše. I přes několikeré upozornění se to pořád opakuje. On prostě nemůže pochopit, že se nemůže pořád chovat jako OSVČ a vybírat si hotovost pro osobní spotřebu, ale že jsou to peníze firmy-právn.osoby.Tvrdí, že firma je jeho a proto si s penězi může dělat, co chce. Máte někdo něco podobného a jak to řešíte? Dávate ty výběry např.nedaňově jako úhrady bez dokladů? Děkuji za každou radu.