Re: Špatně zaúčtované odpisy
Vy máte shodný účetní s daňovým a uplatňujete daňové v přiznání i přesto, že jste ve ztrátě?
Re: Špatně zaúčtované odpisy
Omluva - to jsem blbě napsala, dotaz zněl špatně zaúčtovaný, proto jsem hledala jiné možnosti
V DPPO máte v tabulce B špatně daňový odpis ? Případný rozdíl mezi správným daňovým a "špatným" učetním v přiznání nikde neni (tabulka A = řádek40, na řádcich 50(nebo 150 je nula)?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
30. 11. 2011 14:35
Do roku 2010 jsem špatně zaúčtovala částku odpisu pro daný rok. ( nákup v srpnu tak jsem roční vydělila 12 a násobila měsíci. Bohužel jsem si vybrala špatnou částku k tomu místo odpis jsem počítala se zůstatkovou cenou. ) Rozdíl cca 20 tisíc. Firma v obrovské ztrátě cca 2 mil. Měla bych asi podat opravné přiznání ? Jak se bude počítat penále, když je ztráta. Není ještě nějaké řešení ? Např. opravit dát do výnosů nebo něco podobně. Jsem zoufalá a moc děkuji za názory.