Prosím o radu
>Vedu DE a jsem plátce DPH. Přišel mi opravný daňový
>doklad na dodatečnou slevu za zboží za měsíc říjen. Tato
>sleva je podmíněna dle smlouvy s dodavatelem tím, že
>každý měsíc splním odběr zboží 40 000 Kč. Nevím zda o
>tuto částku mám ponížit sklad, nebo provozní režii.
>Děkuji moc všem za radu.
Re: Prosím o radu
Výtah z odborného článku:
Bonusy a skonta v dani z příjmů, účetnictví a DPH
od 1. 4. 2011
Ing. Ivana Pilařová
Bonusy a skonta jsou slevou z ceny nakoupeného zboží či služby. Vzhledem k časovému posunu této slevy – například u bonusů jde často o roční periodicitu
vyúčtování, je v praxi nemožné takto časově posunuté slevy účtovat jako
snížení hodnoty zboží, které bývá v mnoha případech již prodáno. Pokud nějaké zboží na skladě zbyde, často ani nevíme, jakého konkrétního zboží se
tato sleva týká, neboť na jeden druh zboží máme více dodavatelů a z nich každý má jinou obchodní politiku.
Reálně se poskytnuté bonusy účtují do provozních nákladů a přijaté bonusy do
provozních výnosů, pokud není možné (například z výše uvedených důvodů)
dodržet účtování přijatých bonusů přímo jako snížení ceny zboží. Poskytnutá skonta pak nejčastěji účtujeme do finančních nákladů a skonta přijatá do finančních výnosů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
1. 12. 2011 10:17
Vedu DE a jsem plátce DPH. Přišel mi opravný daňový doklad na dodatečnou slevu za zboží za měsíc říjen. Tato sleva je podmíněna dle smlouvy s dodavatelem tím, že každý měsíc splním odběr zboží 40 000 Kč. Nevím zda o tuto částku mám ponížit sklad, nebo provozní režii. Děkuji moc všem za radu.