Re: Výpověď- odstupné
Pokud budete potřebovat ukončit původní prac. poměr dřív než uplyne výpovědní lhůta - musíte nějak vyřešit ukončení. POkud se se stávajícím zam-telem uzavřete dohodu o ukončení pr. poměru a v dohodě nebude uveden důvod (zřejmě nadbytečnost), tak nemáte nárok na odstupné.
Mám uzavřenou a podepsanou dohodu z důvodu nadbytečnosti. Jde mi o to, když si najdu práci a budu muset nastoupit třeba za měsíc a stávající zaměstnavatel nebude proti, jestli mi i tak vyplatí 3měsíční odstupné, nebo musím čekat až uplyne celá výpovědní lhůta.
Když nebude proti dřívejšímu odchodu - musíte uzavřít (novou) dohodu o ukončení. POkud tam nebudete mít důvod ukončení (nabytečnost), tak nemáte nárok na odstupné.
Nebo můžete třeba čerpat dovolenou u starého zam-tele a u nového už pracovat. A výpověď poběží dál, na odstupné nárok bude.
Jde o to, že dřívější odchod se musí také nějak papírově vyřešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 12. 2011 12:33
Prosím o radu, k 28.11. jsem dostal výpověď. Mám dvouměsíční výpovědní lhůtu a 3měsíční odstupné. Co když si ale najdu práci dřív, než uběhne výpovědní lhůta. Přijdu o odstupné?