Re: DPH - odvod
DPH můžete "odvést" až datem skutečného držení dokladu, v uvedeném případě skutečně až za listopad. Těžko tvrdit, že jste fakturu měla 30.10., když ji vystavili 5.11. Plátci by měli vystavit fa do 15 dnů. Ale do účta ji můžete zaevidovat déle, faktury se můžou zatoulat v poště, šéf vám ji může "zapomenout" dát atp.
Re: DPH - odvod
Dodavatel odvádí DPH podle data zdanitelného plnění, bez ohledu na datum vystavení dokladu. Pokud dodavatel vystaví doklad který má DZP 30.10.2011 dne 5.11.2011, musí odvést DPH v říjnu 2011.
Dodavatel musí vystavit daňový doklad do 15ti dnů od DZP.
Odběratel si může uplatnit odpočet DPH až v okamžiku, kdy má daňový doklad k dispozici. Pokud dodavatel vystaví doklad, který má DZP 30.10.2011 dne 5.11.2011, může si odběratel uplatnit odpočet nejdříve v listopadu 2011.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
2. 12. 2011 6:39
Dobrý den ,nějak v tom plavu,kdy jsem povinna odvést DPH,kluci mi neustále vystavují faktury např.datum vystavení 5.11. datum DPH 30.10. k jakému datu mám odvést DPH. pořád platí ,že datum DPH nesmí být starší 14dnů?děkuji za info