Hlavní navigace

Mateřská - dokumenty u zaměstnavatele

  • (neregistrovaný)

    2. 12. 2011 11:46

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, co mi všechno musí doložit zaměstnankyně, když nastupuje na MD? Zakládám si pouze kopii dokladu - Žádost o PPM, které je potvrzené od doktora s termínem nástupu na MD a zaměstnanyně je odevzdává na sociálce. Je potřeba ještě něco? A pokud mi tento papír nepředloží a už ho nemá, tak jak to vyřešit? Tahle konkrétní měla předčasný porod, takže den porodu = nástup na MD. Mám si od ní nechat podepsat čestné prohlášení? Nejsem ve mzdách moc zběhlá, tak budu vděčná za rady. Díky!

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 12. 2011 11:56

      Jana S. (neregistrovaný)

      Re: Mateřská - dokumenty u zaměstnavate
      Žádost o PPM vám zaměstnankyně rozhodně odevzdat musí, protože vy ho musíte vyplnit. Pokud ho už odevzdala na OSSZ, tak stejně se vám nakonec dostane do rukou, akorát zaměstnankyni o to později přijdou peníze, než se vše vyřeší.

    • 2. 12. 2011 12:36

      ucetni.abc (neregistrovaný)

      Re: Mateřská - dokumenty u zaměstnavate
      samotnou zadost ale zamestnavatel nevyplnuje, tu vyplnuje jen zamestnankyne a lekar... zamestnavatel vyplnuje prilohu, tu jsem potom poslala na vyzvani... ale ta samotna zadost uz se ke me bohuzel nedostala.

    • 2. 12. 2011 12:02

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Mateřská - dokumenty u zaměstnavate
      Ve skutečnosti žádost o PPM neodevzdává z-kyně na OSSZ, ale odevzdává ji zaměstnavateli, který si udělá kopii a spolu s přílohou předá na OSSZ. Požádejte na OSSZ, aby vám udělali a poslali kopii (nebo nascenovali)

    • 2. 12. 2011 12:30

      ucetni.abc (neregistrovaný)

      Re: Mateřská - dokumenty u zaměstnavate
      ona rodila predcasne a v tom zmatku na to asi zapomnela (nebo nevedela) a poslala ji primo na socialku. ta nas pak vyzvala, abychom poslali tu prilohu, kde se uvadeji prijmy za poslednich 12 mesicu, to jsem poslala. zkusim si tedy vyzadat kopii te zadosti...
      tak dekuji za rady, pekny den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).