Re: Zápočtové listy rok zpětně
Asi ještě nezaregistrovali, že se to už nevyžaduje
>>>>>>Můžete mi někdo prosím říct, proč po manželovi chtějí
>>>>>>v novém zaměstnání zápočtové listy rok zpětně?
>>>>>>Nestačí
>>>>>>jim jen teď od posledního zaměstnavatele? Teď se už
>>>>>>nedokládá na OSSZ rok zpětně, co zaměstnanec dělal.
>>>>>>ZL
>>>>>>samozřejmě doložit může, jen mě to zajímalo proč to
>>>>>>chtějí. V dubnu skončil v jedné práci, pak byl na UP,
>>>>>>pak
>>>>>>2 měsíce pracoval u jedné firmy a teď nastupuje do
>>>>>>jiné. Doložil tam jen ZL z té poslední firmy.
>>>>>
>>>>>můžou to chtít pouze v případě že mu budu dělat roční
>>>>>zúčtování daní,stačí kopie, jinak nemusí.
>>>>Ani na zúčtování daní to přece nemůžou chtít. na to
>>>>potřebují potvrzení o příjmu.
>>>
>>>Asi ještě nezaregistrovali, že se to už nevyžaduje
>>
>>aha a jak zkontrolujete že opravdu pracoval celý
>>měsíc? máte na potvrzení snad data? ne - jen měsíce. A
>>ty
>>poznámky jako ještě to nezaregistravali nejsou fakt
>>vhodné,jsou zesměšňující a to se sem opravdu nehodí.
Proč bych to měla kontrolovat?
>
>Zesměšnili se sami, když si 4 roky nevšimli změny.
Proč bych to měla kontrolovat?
RZD dělat nebudou, budu mu to dělat sama, prohlášení k dani podepsal až od 12/2011, i když nastoupil už v listopadu, protože ho za listopad měl podepsané ještě u starého zaměstnavatele. A vyloženě jim říkal, že RZD nežádá. Dole odpovídal(a) V., že může jít o podpůrčí dobu kvůli PN, ale to ze ZL nevyčtou.
Chtějí zápočtové listy, nebo "Potvrzení o době trvání pracovní neschopnosti" za posledních 12 měsíců?
Zaměstnavatel musí sledovat čerpání podpůrčí doby stanovené tímto zákonem, aby nepřiznal náhradu mzdy při DPN neoprávněně, tedy v době, kdy je již podpůrčí doba vyčerpána.
Dříve se údaje o době trvání pracovní neschopnosti uváděli v potvrzeních o zaměstnání (zápočtových listech). Někteří zaměstnavatelé je tam uvádí dosud, i když by již neměli.
Ten, kdo přijímá zaměstnance do práce, je povinen vyžádat si od něho potvrzení vystavené tím, u koho naposledy pracoval, o tom, zda byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, kterým soudem a v čí prospěch. OSŘ § 294 (1)
V uvedeném § se nepíše o tom, že by to mělo být i od předchozího zaměstnavatele. Nenapadá mě nic dalšího.
§ 294
(1) Ten, kdo přijímá zaměstnance do práce, je povinen vyžádat si od něho potvrzení vystavené tím, u koho naposledy pracoval, o tom, zda byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, kterým soudem a v čí prospěch. Takové potvrzení je povinen každý zaměstnavatel vydat zaměstnanci, který u něho přestal pracovat; to obdobně platí pro plátce jiných příjmů (§ 299), z nichž byly prováděny srážky, jestliže bylo jejich provádění ukončeno, ačkoliv pohledávka není uspokojena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
2. 12. 2011 13:51
Můžete mi někdo prosím říct, proč po manželovi chtějí v novém zaměstnání zápočtové listy rok zpětně? Nestačí jim jen teď od posledního zaměstnavatele? Teď se už nedokládá na OSSZ rok zpětně, co zaměstnanec dělal. ZL samozřejmě doložit může, jen mě to zajímalo proč to chtějí. V dubnu skončil v jedné práci, pak byl na UP, pak 2 měsíce pracoval u jedné firmy a teď nastupuje do jiné. Doložil tam jen ZL z té poslední firmy.