Re: Auto paušálem nebo účtenky za benzín
Paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem
V případě, že poplatník/OSVČ používá vozidlo ke své podnikatelské činnosti pouze zčásti (svůj vůz tedy například používá i pro své soukromé cesty), může si uplatnit paušální měsíční výdaje pouze ve výši 4000 korun.
....
Uplatňování skutečných nákladů - podnikatelské výdaje musíte prokázat, což prokazujete např. knihou jízd + výdaji za pohonné hmoty.
....
Re: Auto paušálem nebo účtenky za benzín
Dobrý den, mohu se v této souvislosti také zeptat? Jsem OSVČ a auto, které používám k podnikání, mám pouze zapůjčené od otce. Silniční daň 2011 jsem odvedla jeho jménem. Mohu si nyní já pro daň z příjmu 2011 uplatnit paušální výdaj za toto auto? Nemám knihu jízd, ani účtenky (bylo mi řečeno, že pokud nemám auto v majetku firmy, tak si žádný výdaj neupatním). Jendá se pouze o dva měsíce - tedy 10.000,- Kč. Pokud bych si paušál uplatnit mohla, stačí toto uvést JEN v daňovém přiznání anebo si to musím nějak proúčtovat v účetním programu (Pohoda)? Moc děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
2. 12. 2011 15:19
Dobrý den,
prosím o radu jak zjistim, jestli se mi vyplatí dávat si do daní účtenky za benzín nebo auto uznávat paušálem ...
děkuji moc za pomoc a za radu.