Re: OT: amb.doklady lékařů pro ZP-zpraco
Dobrý den,já mám lékaře s jednou zdrav.sestrou(mzda).Měsíčně zpracovávám asi 30 různých paragonů,banku a vystavuji podle podkladů faktury pro ZP(průměrně 6 až 7).vypisuji příkazy a nosím do banky.To vše za paušál 1.500,-.Na konci roku všechna možná přiznání a přehledy+pro jeho ženu(přivýdělek k důchodu a pronájem)také přiznání.Je příjemný a mám s ním dobré zkušenosti:=)Vůbec nevím,kolik má pacientů...doklady o pacientech zpracovává doktor a sestra.
Mě se ale vůbec nejedná o účetnictví, ale o zadávání 5ti číselných kódů zdravotních výkonů + diagnóz a r.č., které provedou pacientům do programu a následná fakturace na jednotlivé pojišťovny. Lékaři i sestry si tuto práci často provádí sami, ale tomuto ji zatím stále zpracovávám.
Já to chápu, ale spočítal jste si, za co pracujete?
Pokud by vám to kompenzovala "velmi rozumná částka" za vedení DE, pak bych to chápala.
Ale pokud i částka za zpracování DE (účta?) je nízká, tak bych mu to položila.
Kolik času vám zabere natypování 3 kódů _ dg. a r.č.?
Pokud dobře počítám tak to lékaře stojí 1 Kč, pokud to stihnete za minutu a stačí vám v hrubém 60,- Kč za 1 hod práce, není co řešit.
Děkuji za reakce, DE (účto) lékaři nedělám, pouze toto zpracování. Kódy jsou někdy jen 3, často ale třeba i 7 kódů u 1 pacienta (+ náklady za poštovné, diskety, kopírování apod.). Je pravda, že za nynějších 0,33 hal. se toto dál dělat nedá. Navrhnu jiný způsob fakturace - dle počtu dokladů, alespoň tu Kč 1,- za doklad... Děkuji Vám.
Dobrý den.
V naší firmě se zpracovává něco podobného a fakturuje se za doklad 2,60 a paušál 80-100Kč na doktora podle toho pro kolik pojišťoven daný doktor má doklady. Paušál je za veškerý servis - opravy chyb , telefony, posílání faktur - neboli doktoři přinesou doklady a víc se nestarají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2011 7:45
Dobrý den, je zde prosím někdo, kdo zpracovává nějakému lékaři doklady pro zdravotní pojišťovny? Používáte paušál nebo cenu za 1 doklad a jak vysokou.
Mému lékaři pacienti stále přibývají a paušál Kč 500,- bez DPH již dávno nevyhovuje. Dokladů je přes 1500 a zpracováním trávím hromadu hodin...