Mzdy - spěchá

• (neregistrovaný)

5. 12. 2011 19:27

Firma se (pravděpodobně) přechodně dostala do špatné fin. situace. Zaměstnavatel snížil zaměstnancům mzdy dle smlouvy, ve které mají zaručenou (základní) mzdu a nezaručenou část mzdy. Nezaručenou část mzdy zaměstnancům nevyplácí několik měsíců.

Tento měsíc jim chce snížit i základní mzdu o 30%. Nemá od zaměstnanců podepsané dodatky ke smlouvám a mám obavy, že mu je ani nepodepíší, protože už teť jsou samozřejmě nespokojení.

Když jsem řediteli řekla, že základní mzdu nemůže nikomu jen tak snížit, přesvědčoval mně, že mu zaměstnanci dodatky ke smlouvám podepíší dodatečně. A že zodpovědnost bere na sebe. Trvala jsem na tom že chci dodatky ke smlouvám, (že zaměstnanci se snížením souhlasí) do termínu zpracování mezd. Ale ty do termínu zpracování mezd ani nemůže stihnout dodat. Myslím, že mzdy nemůžu snížit ani když mi to písemně přikáže, ale nejsem si jistá. Můžete mi někdo poradit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2011 14:56

ssonik (neregistrovaný)

Re: Mzdy - spěchá
      je na jeho rozhodnutí, pokud vám to dá písemně a vy jej písemně upozorněte, tak co vám zbývá že, on je zodpovědný bohužel,více opravdu nevím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).