Vrácení daní za rok 2011

• (neregistrovaný)

5. 12. 2011 21:48

Dobrý večer.
    Do konce listopadu tohoto roku jsem byla zaměstnaná. K 30.11.2011 mi byl ukončen prac.poměr, bez možnosti odstupného, nyní jsem na úřadu práce. U předchozího zaměstnavatele jsem vyplnila "ten růžový papír - tzv. vrácení daní" (moc se omlouvám, přesně nevím, jak se to nazývá). Pracovala jsem tam na HPP, na smlouvu. Jelikož jsem tam ale nebyla do konce roku a nepředpokládám, že bych do konce roku někde nastoupila, tak si musím toto "vrácení daní" vyřídit sama, že ano? Ráda bych se prosím zeptala, jak se tento "růžový papír" přesně jmenuje a na jaké instituci si to mám sama vyřídit? Popř. co všechno k tomu budu muset dokládat. Moc děkuji za vaše rady. Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2011 22:18

RenataH (neregistrovaný)

Re: Vrácení daní za rok 2011
      Pokud do konce roku nebudete mít jiného zaměstnavatele, nemusíte si sama podávat daňové přiznání, ale v průběhu ledna(přesněji do 15.2.) můžete svého posledního zaměstnavatele požádat (vyplněním 3. a 4. str. prohlášení - ten váš."růžový papír" se jmenuje prohlášení k dani)o provedení ročního zúčtování daní. Podepíšete, že jste v průběhu prosince neměla zdanitelné příjmy. Pokud byste si přesto chtěla sama podat daňové přiznání, vyžádáte si od zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech a na finanční úřad podáte daňové přiznání.

• 6. 12. 2011 8:10

Katka2 (neregistrovaný)

Ještě je tu třetí možnost, a to že neuděláte nic. Kdyby vám mělo vyjít k vrácení nula, je zbytečné něco podávat a povinnost to není.

• 6. 12. 2011 8:43

D.V. (neregistrovaný)

No vzhledem k tomu, že v prosinci už příjem neměla a sleva na poplatníka se započítá celá, lze předpokládat, že k vrácení určitě něco bude...

• 6. 12. 2011 8:54

Katka2 (neregistrovaný)

Záleží na výši příjmu. A taky dětech a jiných slevách.
      To jen kdyby mzdová tvrdila, že je to zbytečné, tak může mít i pravdu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).