Re: Jak vystavit fakturu - různé sazby D
Zkuste to udělat do faktury a uvidíte, že to není žádný problém.
Předmět fakturace s 10% DPH a odečet DD s 20% .....žádný problém. Stává se mi to často.
Fakturce 100.000,- 10.000 Celkem 110.000,-
DD -100.000,- -20.000 celkem -120.000,-
Konečná částka 0,- -10.000 Celkem -10.000,-
Ano, problém udělat to není, SW mi to vezme bez problémů, jen si nejsem jista, zda je to správně.
Mě bylo vštěpováno, že záloha má být se stejnou sazbou jako předmět prodeje ke kterému se vztahuje.
Nezlobte se, jen chci mít jistotu, že je to tak správně...
nevím kde vám to mohlo být vštěpováno ....v době přijetí zálohy ještě nemáme podklady pro sníženou sazbu, proto zvýšená a v době vyúčtovací faktury, již mám všechny náležitosti k sazbě snížené tak to zúčtuji ....... Umím si představit, že by FU nebyl spokojen v opačném případě ... kdy by jste třeba rok vystavovala DD s 10% DPH a konečná faktura by byla s 20%. Chtěli by jistě doložit proč jste vystavovala DD ve snížené sazbě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 12. 2011 7:12
V průběhu roku jsme obdrželi několik záloh, vystavili jsme k nim doklad o přijaté platbě s DPH 20% (jako vždy).
Nyní tento platící zákazník zaslal vyrozumění z FÚ, že předmět daně, který je určen k fakturaci by měl být s 10% DPH.
Kdybych chtěla dříve vystavit fa, tak dám předmět fakturace s 20% DPH mínus záloha s 20% DPH, ale co teď?
To asi nejde fakturovat zboží s 10% a odečítat zálohu s 20% DPH...
Měla bych udělat ODD na všechny přijaté platby? Tím by se mi navýšil účet 314 - je toto správné řešení???