Re: DAR - prosím o radu
Lepší by bylo sepsat, co se stalo, přiložit kopii výpisu z bankovního účtu, kde by byla vidět uvedená platba daru.
Zaúčtovat
předpis daru 543/379
zápočet závazků 379/379
úhrada závazku jednateli 379/221
Pokud bych přišla jako kontrola, tak bych určitě zkontrolovala čísla bankovních účtů, na které firma posílá dary, které následně uplatňuje v daňovém přiznání jako dary odčitatelné od základu daně.
Souhlasím, se sepsáním důvodu této platby a přiložením kopie výpisu z účtu.(za nějaký rok by už nikdo nevěděl proč se toto udělalo) Jinak ze své 35leté zkušenosti neznám případ, kdy by kontrola prověřovala čísla účtů odchozích nebo i příchozích plateb.Na dar má jak výše uvedeno podepsanou darovací smlouvu.
Věřím tomu, stát se může lecos a kdo chce podvádět tak si cestičku vždy najde já vzhledem k svému věku ještě stále věřím v to lepší lidské já. I v tomto případě věřím tazatelce, že se jedná skutečně o omyl a nikdo nechce podvádět.Jen chce mít vše v pořádku. Všem Vám přeji hezký den a hodně úspěchů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 12. 2011 8:21
Jednatel poslal penízky jako dar ze svého účtu. Ve spěšném počínání si zpětně uvědomil, že měl poslat peníze jako dar z firemního a ne ze svého a darovací smlouvu má již vystavenou na firmu - v ní uvedeno převodem. Nebude mi to sedět s účtem. Jak z toho ven, prosím o radu.