Re: Doba určitá-prosím znalé věci :-))
OK, pokud se potáhne z roku 2011 do 2012, již vyčerpáte jednu třetinu z prodloužení.Nejvýhodnější je začít od 1.1.2012 a máte možnost 3x prodloužit a to jednu na tři roky, tudíž 3x tři roky, co bylo předtím v 2011 se nuluje a začíná se odznova.snad jsem to napsala aby to bylo k pochopení :-)
Jestli tomu dobře rozumím, tak dám dobu určitou od 1.1.2012 do 31.12.2014 a pak můžu ještě ty další 2x3 roky.
Ale co kdybychom dali smlovu od 1.1.2012-do 31.12.2012, tzn,že
bychom mohli prodloužit 2x po roce a končíme?
Děkuji, mám pocit,že čím víc toho čtu tím míň vím
Ano, máte možnost ještě 2x prodloužit. Třeba 2x po roce, maximálně 2 x 3 roku. v tomto případě by to šlo celkem na 7 let.
Re:sssonik-děkuji,mohu ještě?
V každém případě může prodloužit už jen 2x a každé prodloužení může být dlouhé maximálně 3 roky. Takže pokud dostanete smlouvu od 1.1.2012 na 3 měsíce, pak Vám prodlouží zas o 3 měsíce a pak zase o 3 měsíce, tak je vyčerpáno. Pochybuji ale, že to takto bude od nového roku dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
6. 12. 2011 12:23
Dobrý den, četla jsem si zde diskuze ohledně prodlužování dob určitých, ale nejsem z toho moc chytrá.Prosím, najde se dobrá duše, která mi to trochu vysvětlí?
Hlavně kolikrát a na jak dlouhou dobu se může v r.2012 prodlužovat doba určitá? Počítá se už doba z r.2011?