Re: Rodičovská dovolená a návrat do prác
Můžete mi prosím dát odkaz na paragraf, podle čeho se to tak bere?
Já jsem se domníval, že po skončení mateřské dovolené musí pracovnice buď nastoupit nebo požádat o rodič. dovolenou - pokud tak neučiní, musí jí zaměstnavatel napsat a trvat na tom, ať zažádá (nebo ať chodí do práce, jinak že bude považováno za absenci) - aby měl žádost k dispozici.
p. jasná myslela rodič. dovolenou, ale upsala se (určitě to ví, protože zná Zák. práce - viz její jiné odpovědi)
někdy se stane, že člověk má rozdělanou nějakou práci, přeskočí sem na BC a odpoví a odpověď si nepřečte, aby to opravil
a pak přijde někdo jiný a opraví to
od toho tato diskuze je
Zaměstnavatele jsem o nic nežádala, jen jsem mu předložila oznámení o nároku rodičovského příspěvku ode dne 24.05.2010.
Takže můžu zůstat na RD ještě do konce října 2012? A to budu pobírat pořád příspěvek i když jsem zaškrtla na žádosti 2 roky?
Nebudete pobírat nic, rodičovský příspěvek nemá nic společného s rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele. Nastoupit jste povinna den po 3. narozeninách dítěte, protože jste o rodičovskou dovolenou nepožádala a tudíž se má za to, že jste požádala tzv, konkludentně, tj. do 3 let věku dítěte a zaměstnavatel není povinen vám umožnit dřívější nástup i kdybyste chtěla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 12. 2011 12:52
Dcera se mi narodila 30.10.2009 a od 24.05.2010 pobírám rodičovský příspěvek, který jsem podepsala na 2 roky. Mám se do práce vrátit 24.05.2012 anebo jsem to již přefrčela a měla jít do práce 30.10.2011. Děkuji