Re: nárok na mateřskou ?
Ano,upsala jsem se, sociálně pojištěná musíte být 270 dnů v posledních dvou letech. Co se týče roku 2012, takto nám to bylo podáno ing.Klímovou na školení, ale v podstatě mně je úplně jedno, zda mi věříte nebo ne. ösobně si myslím, že pokud jste těhotná, pravděpodobně s tím nic už neuděláte, to jste se možná měla ptát dřív.
Re: nárok na mateřskou ?
Pokud budete před nástupem na PPM nemocensky pojištěna v posledních dvou letech alespoň 270 dní a splníte ostatní podmínky nároku, tak na dávky PPM nárok mít budete. Pokud uvádíte, že jste již nyní nemocensky pojištěná 365 dní, tuto podmínku splníte.
Paní Renata do mateřské dovolené zamíchala rodičovskou dovolenou. Tam pro volbu délky rodičovské dovolené skutečně bude stačit nárok otce dítěte. V zákoně o nemocenském podmínka 270 dnů pojištění v posledních dvou letech pro nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství zůstává a ani nebyl pozměňovací návrh v této souvislosti podáván.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
12. 12. 2011 8:28
>>Dobrý den,
>>kolik dní musím mít odpracovaných, aby mi vznikl
>>nárok
>>na mateřskou, pokud otěhotním? Pracovala jsem 3 roky,
>>pak 3 roky péče o osobu blízkou, nyní jsem rok
>>zaměstnaná nevím, jestli nejsem těhotná. Děkuji za
>>odpověď.
>Musíte být sociálně pojištěná 270 dnů v období
>posledních 3 let. To paltí v současné době. Od r.2012 bude
>stačit, když vy nebo manžel budete sociálně pojištěni.
Renata se určitě upsala,má být v posledních dvou letech před nástupem na PPM.Od r.2012 slyším poprvé, že by měla být tato podmínka zrušena.
Jak to tedy je? Mám tedy nárok na mateřskou? Mám odpracovaný jen rok..