Re: nemoc prosím o radu
Splňuje vše, jen je tam jiné razítko, měla jsem za to, že se musí jedna nemoc ukončit a druhá začít. Přijde mi divné, že můžu pokračovat v nemoci s něčím uplně jiným, to by takto mohli "hypochondřit" pracovníci stále dokola s tím co se jim zrovna hodí, týden záda ortopedie na to navázat s gynekologií, pak si nakopnout palec, pak nějaká chřipka. Je mi to divné.
A pokud mám jiné číslo neschopenky uvedené v prvím řádku?
V případě, že by jste měla na dokladech stejné číslo rozhodnutí o dočasné pracovní nechopnosti a jen se změnil ošetřující lékař, je vše v pořádku. Péči lze předat jinému ošetřujícímu lékaři a DPN se neukončuje.
V případě, že na průkazu o trvání DPN máte uvedené jiné číslo rozhodnutí, byla zaměstnanci jedna DPN ukončena a druhá vystavena. V tom případě, Vám je musí předat. Pokud na sebe budou bezprostředně navazovat, bude se jednat o pokračování předchozí. Pokud na sebe nebudou bezprostředně navazovat, jedná se o novou DPN a začíná se nejdříve vyplácet náhrady mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
12. 12. 2011 8:57
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnanec je již 3 měsíc nemocná, neschopenku měla od začátku na úraz kotníku tedy tuším že z chirurgie, posílá mi na konci měsíce vždy papír o trvání nemoci a tento měsíc mi poslala tento papír kde bylo razítko gynekologie. Můžu to tak nechat? mám zjistovat proč to tak je?