Dobrý den,
záleží jaké máte výdaje, zda použijete skutečné nebo výdaje paušální. Z hlediska daně je důležité jaké máte slevy, daňové zvýhodnění, jaké zálohy byly zaměstnavatelem sraženy atd. Na základě Vámi uvedených údajů to skutečně nelze spočítat.
Zálohy na zdravotní pojištění při zaměstnání v roce 2012 platit nemusíte, u sociálního nesmí Váš vyměřovací základ (příjmy - výdaje) za rok 2011 překročit částku 59 374 Kč.
Doporučila bych Vám daňovou kalkulačku, kde zadáte potřebné údaje a zjistíte, jaké případné doplatky se Vás týkají i zálohy pro příští období.
Dagmar Kučerová ::)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2012 18:01
Dobrý den, jsem zaměstnán na plný úvazek na dobu neurčitou ve výrobní společnosti a můj měsíční hrubý plat je 26 000 Kč. V roce 2011 jsem si založil živnostenský list a působím jako finanční poradce. Tuto činost mám jako vedlejší. V roce 2011 jsem neplatil jako OSVČ žádné zálohy a můj příjem by 102 000 Kč. Chci se zeptat kolik budu muset z tohoto příjmu zaplatit daň a zda budu muset letos začít platit nějaké měsíční zálohy a pokud ano kolik? Je možné u vedlejší pracovní činosti nějak snížit náklady příjem, tak abych nemusel platit měsíční zálohy nebo daň?
Předem děkuji za odpověď