Re: nastup v průběhu měsíce
14000 je za celý měsíc. budete tedy dělit 22 (svátek by dostal proplacen)
Bonus - prohlášení může mít podepsáno u jednoho zam-tele. Záleží tedy, co dělal 1.11-20.11.
Jestli byl zaměstnán - slevy dáte až od 12/11, jestli byl na pracáku můžete dát slevy od 11/11
děkuji a dělit tedy 22 dny,.. protože svátek by zaplacen dostal, jen kdyby pracoval od 1.11.nebo před 17.11.
a ještě se zeptám, jak to se ZP pokud byl na Úp, základ by byl 5091 kč hrubého za 8dní a vím, tudíž ZP za zaměstnance dopočítat z 8000 kč, tedy 1080 kč, nebo se bere že za něj byl plátcem stát a odvést za něj jen z 5091 kč? a jaká je minimální výše hubé mzdy za měsíc pro možnost čerpání bonusu na děti?
ZP nedopočítávat (8000/30*10), stejně by to vyšlo.
pro čerpání bonusu stále platí - hrubá minimálně půlka min. mzdy -t edy 4000 Kč.
Dělit 22.
Podepsat prohlášení může, ale slevu a daňové zvýhodnění mu dejte až v prosinci. Jedině, že by byl od 1. do 20.11. bez příjmu, to by musel zapsat do prohlášení, že slevu za listopad nikde neuplatnil. A donést potvrzení, že neuplatnil nikdo jiný.
děkuji, takže bude stačit čestné prohlášení, že slevu neuplatnil nikdo jiný, protože zaměstnanec žádá, at má slevu na děti už v listopadové mzdě. Prý od 1.11 do 20.11. nikde nebyl ani zaměstnaný ani na ÚP, ale prý mu tam řekli, že pokud má 2 děti, do 15 let, na ÚP se evidovat nemusí, protože je za něj plátce stát.
TAkže já mu vystavím mzdu za listopad - hrubého 5091 kč, což je 14000 /22 dny. Dám mu slevu na dani a daň. bonus na 3 děti.
K výplatě tudíž 7431 kč?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 12. 2011 12:00
dobrý den, nevím si rady, co se zaměstnancem, který mi nastoupil 21.11.2011. Jeho hrubá mzda je 14 000 měsíčně, tudíž nevím, zda mám dělit 14000 22 dny, nebo 21 dny, protože v listopadu byl svátek a já potřebuji průměr pro dny,kdy pracoval, tedy pro 8 dní,které odpracoval v listopadu. Dále by mne zajímalo, jak je to se zálohovou daní a má děti, tudíž chce uplatnit bonusy na 3 děti. Děkuji