Re: ELDP a úřad práce
Už jsem tam volala a že to prý po nic vyžaduje jejich právní oddělení. Domnívala jsem se, že ELDP je určen pouze pro správu sociálního zabezpečení pro výpočet důchodu. Nesetkávám se s tím poprvé od úřadu práce. Chci od nich vědět, podle jakého zákona to vyžadují po uchazeči. Pracovnice úřadu práce se mi prý ozve. Tak jsem zvědavá. Ptám se tady, jestli někdo s tím nemá též zkušenost jako já. Díky.
jednou chtěli po zaměstnanci doložit ELDP v rámci prokázání dob v práci za poslední 3 roky. Bylo to u zaměstnance, který byl na RD, chtěli po mě potvrzení pro podporu (jen tak) a pak že stejně budou vycházet z ELDP, podpora byla z národního hospodářství, že je zam-ec musí doložit. Po mě nikdo nic nechtěl. Je možné, že to chtějí kvůli něčeho pro kontrolu když to chce právní, ale myslím, že by to měli chtít po OSSZ, já bych jim taky nic nedala pokud to nemám nařízeno v zákoně nebo něčím podloženo
Uchazečka byla na RD, doby důchodového pojištění jsem vypsala na jejich potvrzení s tím, že je tam prodleva v podobě RD, která se do doby důchodového pojištění nezapočítává. Nic jim dávat nebudu. Já osobně mám s úřadem práce taky svou zkušenost. Byla jsem vedená v evidenci ÚP v místě svého trvalého bydliště. Tam jsem již nebydlela, přestěhovala jsem s k příteli. Byl to jiný okres, tím pádem mi ÚP řekl, že mě předá ÚP podle okresu, kde bydlím. Tam po nás chtěli kupní smlouvu, prostě, že přítel je majitel bytu, ve kterém žiju. Koukali jsme oba na to jako blázni.
-Ano také mám takovou zkušenost.( a ne jednu s naším ÚP),
zaměstnanec po ukončení PP šel na ÚP- a na další schůzku ( po týdnu) už chtěli ELDP. A já mu nemohla vysvětlit, že bude až po mzdách. A říkají to lidem stále.
-A další věc, ještě tak někdy v létě vysvětlovali lidem, že si NESMÍ přivydělat ani korunu (i těm, kteří byli bez podpory- jen registrovaní).
Další PERLA, naše zaměstnankyně se vrátila po povoleném volnu do 4 let dítěte, pracovala 14. dní a 1.11. ukončila PP dohodou.
Úřednice na ÚP po ní taky chtěla ELDP, přesto, že měla vyplněnou přílohu formuláře z ÚP a když mi volala proč nemá paní ELDP, tak jsem jí marně vysvětlovala, že na začátku listopadu zpracovávám mzdy za říjen, až zpracuji říjen,pak mohu teprve do listopadu.
Zase jedna paní na svém místě.
Já jsem z našeho mzdového programu vystavovala potvrzení pro podporu. Jela jsem přesně podle jejich tiskopisu, abych nic nevynechala. Výslovně jsem uvedla: odstupné nenáleží.
Za pár dnů byl zam-nec zpět, že jsem nezaokrouhlila průměrnou mzdu a neuvedla, že má/nemá odstupné.
Ano, také jsem se tu dohadovala s býv. zaměstnanci- "kteří chtějí mít pro ÚP vše v pořádku", a vysvětlovala jim totéž dokola- nechtěli pochopit- vždyť kdyby to tak nemělo být- tak proč by to ÚP chtěl.....byla jsem na trefení ....jeden dokonce vyhrožoval a řval na mě, že nám pošle ÚP na kontrolu- že nevydáváme ELDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 12. 2011 12:13
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, proč chce úřad práce po uchazeči evidenční list důchodového pojištění. Vždyť zaměstnavatel vyplňuje formulář úřadu práce. Setkal jste se tímto někdo jiný?
Díky za informaci a radu. Jana