Re: Změna adresy podnikání
Lékař podniká na základě povolení od krajského úřadu. Hlásili jsme změnu sídla tam. A za zaměstanvatele posíláme výkazy taky s uvedeným sídlem (ne trvalým bylištěm), takže jsme hlásili i změnu sídla zaměstnavatele (posílali jsme dopis, s přiloženou změnou sídla schválenou krajským úřadem).
Ano, to vím, na krajský úřad jsme podali žádost o zrušení registrace a v novém městě si lékař vyběhal reistraci novou. Jde mi spíše o to, jestli to může zůstat všechno jako původně nebo je povinnen tyto změny nahlásit a posílat výkazy jinam. Mám plnou moc na veškeré zastupování jak na FÚ, ZP i OSSZ a právě by bylo lepší, kdyby to mohlo zůstat takto, abych ho mohla zastupovat nadále.
Jak jsem psala - co je za OSVČ zůstává stejné (trvalé bydliště se nemění), co je za zam-tele to jsme posílali oznámeníi.
OSSZ i za zam-tele jede podle trv. bydliště, ale na výkazy píšu sídlo.
(my jsme se stěhovali jen o 2 ulice vedle)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
15. 12. 2011 8:22
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně změny adresy místa podnikání. Setkala jsem se již s několika názory a nejsme si jisti co je potřeba udělat za kroky. Lékař, FO, se stěhuje do nové ordinace do jiného města, trvalé bydliště nechává v původním městě. Daňové přiznání a přehledy pro ZP a OSSZ se podávají k úřadům kde má trvalé bydliště, včetně povinností pro zaměstnavatele. Musí někam hlásit změnu ordinace? Co vše je povinen kde nahlásit nebo změnit?
Děkuji za odpověď.