Re: Chaos v účetnictví
Jak Vám psali - v daňové evidenci je to fuk, tam stavy nemusí navazovat. Přečtěte si něco o s ní, je to řešeno v zákoně pár řádky.
Re: Chaos v účetnictví
Rozdíly v pokladně jsou osobní spotřebou!!
Jestli nemá zaměstnance a nikdo nevede "oficiální" pokladnu, věřím, že mu to je úplně fuk. Pěněženku má jen jednu.
Pravidlo: v tabulce na daňovém přiznání nevyplňovat řádky, které jsou nepovinné!
(pak se rozdíly v pokladně lehce ztratí)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
15. 12. 2011 10:58
Dobrý den,
převzala jsem účetnictví FO,plátce DPH. Když jsem procházela předchozí roky,zjistila jsem,že nesedí zůstatky počáteční a konečné pokladny u jednotlivých let.Nesedí ani na tabulky v DPFO.Zřejmě se podařilo v nějakém programu počáteční stavy převést dvakrát a jinde špatně nevím.Podnikatel nechce podávat opravné přiznání,takže jak z téhle šlamastyky ven?Napadlo mě jedině najít chybu zpětně a opravit stavy,tak aby to v účtu sedělo i když nebude sedět s daň.příznáním(tabulkou)a při kontrole to vysvětlit.Jinak daňově je všechno OK (tedy snad)Díky za rady Lea