Dotaz na zdělování zpráv o placení popla

• (neregistrovaný)

15. 12. 2011 20:48

Dobrý večer, mám takový dotaz: Máme hypotéku, už 10 let-při zakládání jsme uváděli telafoní číslo a bohužel při změně tel. čísla jsme nenahlásili změnu na hypo.ban. Už 5 let máme jiné tel.číslo. Nikdy nám banka telefonicky nic nezdělovala a teď, když jsme přešli se splátkama na anuidní splácení, tek poplatek za vyřízení anui. hyp. nám zdělila písemně-dopisem , ten byl uhrazen včes. Nyní nám poslali dopis-výzvu k zaplacení 1000kč poplatku a 500kč pokutě o neuhrazení částky včas. Zavolala jsem tedy na hypo. ban. a pán mi sdělil, že vznikl ještě nějaký jiný výdaj k uhradě-1000kč, který nám poslali formou sms na již neexistující tel. číslo. Vyhledala jsem dopis, o kterém pán mluvil, ale žádná částka k úhradě v něm nebyla uvedena.
    Chci se teda zeptat, jestli mají nárok na uhrazení pokuty, když se jedná o věc platby navíc a sdělí to formou sms. Můžeme se nějak odvolat? Připadne mi to dost divé, protože pod výzvou k úhradě bylo dopsáno, že si máme nahlásit aktuální tel. číslo, takže si asi byli vědomí, že nám sms nedošla. A i kdyby, může se stát, že sms nemusí dojít. Děkuji za odpověď Máchová Eva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 12. 2011 21:38

alen1 (neregistrovaný)

Re: Dotaz na zdělování zpráv o placení p
      v každém případě si nejprve přečtěte celé podmínky, které jste podepsali, včetně všeobecných podmínek banky.
      Tam budete mít i ujednání o sankcích, pokutách a dalších poplatcích, které mohou být účtovány.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).