Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
15. 12. 2011 20:48
Dobrý večer, mám takový dotaz: Máme hypotéku, už 10 let-při zakládání jsme uváděli telafoní číslo a bohužel při změně tel. čísla jsme nenahlásili změnu na hypo.ban. Už 5 let máme jiné tel.číslo. Nikdy nám banka telefonicky nic nezdělovala a teď, když jsme přešli se splátkama na anuidní splácení, tek poplatek za vyřízení anui. hyp. nám zdělila písemně-dopisem , ten byl uhrazen včes. Nyní nám poslali dopis-výzvu k zaplacení 1000kč poplatku a 500kč pokutě o neuhrazení částky včas. Zavolala jsem tedy na hypo. ban. a pán mi sdělil, že vznikl ještě nějaký jiný výdaj k uhradě-1000kč, který nám poslali formou sms na již neexistující tel. číslo. Vyhledala jsem dopis, o kterém pán mluvil, ale žádná částka k úhradě v něm nebyla uvedena.
Chci se teda zeptat, jestli mají nárok na uhrazení pokuty, když se jedná o věc platby navíc a sdělí to formou sms. Můžeme se nějak odvolat? Připadne mi to dost divé, protože pod výzvou k úhradě bylo dopsáno, že si máme nahlásit aktuální tel. číslo, takže si asi byli vědomí, že nám sms nedošla. A i kdyby, může se stát, že sms nemusí dojít. Děkuji za odpověď Máchová Eva