Re: Koupe na Aukru - bez zaruky?
>Moc Vás asi nepotěším, protože prodávající bude tvrdit, že vše bylo v pořádku atd.dáte na něj žalobu na policii a nebo přímo na soud. Tihle prodejci jsou si dobře vědomi, že u nás se moc spravedlnosti člověk nedovolá, takže takhle vydělávají na blbosti druhých. A přece když kupujete hodinky, tak chcete záruku 2 roky né!!!!!!!!!!!!!! Vždyť obchody jsou plné blbostí, takže nepochopím, jak může někdo takhle nakupovat.
Nepochopením slabosti pro staré hodinky nebo sběratelské vášně jste tazatelce nijak nepomohla. Na použité zboží se záruka vztahuje, tj. je ho možné reklamovat. Podívejte se do §616/3 OZ s tím, že "právo na výměnu věci" zaměňte za "přiměřenou slevu z ceny". Oprava nebo sleva předchází odstoupení od kupní smlouvy. Tak jako auto i jiné použité hejblátkové zboží se vyplatí kupovat osobně. http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcanzak/cast8h2.aspx
Většina "obchodníků" na aukru uvádí záruku, pokud nebyla uvedena a jedná se o soukromí prodej, můžete se bránit max. negativním hodnocením. Sice tvrdíte že se to nemohlo stát neodborným zacházením, ale prodejce může tvrdit opak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2011 7:55
Omlouvam se za diskuzi na neucetni tema, ale verim ze mi tu nekdo pomuze.
Vydrazila jsem pro pritele na Aukru hodinky (k vanocum). V popisu aukce stalo " Všechny díly jsou originální ..... Hodinky jsou plně funkční. Vzhledově téměř jako nové, posuďte sami podle fotek."
Nic o tom ze by neco nefungovalo, bylo rozbite atd.
Hodinky dosly, vzhledove byly v poradku. Chtela jsem je natahnout, ale zustala mi korunka v ruce i s trnem. To je ten "cudlik" u mechanickych hodinek, ktery se povytahne pro nastaveni rucicek do spravne polohy a zaroven se jim natahne pruzina, aby hodinky sly.
Hodinky jsou z roku 1972. Uz mi jich hodne proslo rukama, takze to nebylo neodbornosti.
Okamzite jsem psala prodejci ze zadam vraceni penez, ale ten nabidl opravu, penize zpet odmita. Tvrdi ze zbozi je bez zaruky, protoze je stare a nabizel ho od koruny.
Mam narok na vraceni penez, nebo musim prijmout jeho navrh na opravu? Vzhledem k cene hodinek, ktera je pod 5000,- a k cene servisnich praci, pochybuji ze by to daval do servisu, ale bude se v tom vrtat sam, pripadne to da nejakemu "odbornikovi" na zamaskovani opravdoveho stavu.
Dekuji za vase nazory, nejlepe odkazy na patricne zakony. Dekuji.