Re: Návrat po RD - změna na dobu určitou
Rozhodnutí je na Vás, od r.2012 však nelze uzavírat zástup za RD
neomezeně(byla výjimka z uzavírání p.p. na dobu určitou ), tedy jako s ostatními zaměstnanci na dobu určitou.
Máte-li dobu neurčitou, jsou si vědomi, že pravděpodobně s takovou změnou nebudete souhlasit.Nevíte-li si rady, přestože nejste v odborech, můžete se na ně obrátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
19. 12. 2011 15:18
Dobrý den,
vracím se do zaměstnání po RD (3 roky). Moje místo je obsazené, nabídli mi jiné. S tím souhlasím. Ale nyní (měsíc před nástupem) mi sdělili, že se jedná o práci na dobu určitou (zástup za kolegyni, která půjde na mateřskou). S tím já nesouhlasím. Mám smlouvu na dobu neurčitou a není v mém zájmu to měnit.
Jaké mám v takovéto situaci možnosti????
- přistoupit na to co oni berou jako samozřejmost a dodatek ke smlouvě podepsat a pak za 2 nebo 3 roky odejít.
- v případě, že mi nenabídnou práci odpovídající mé kvalifikaci a na dobu neurčitou mi dají výpověď z nadbytečnosti???
- mám si stát na svém, že na dané místo nastoupím a až se kolegyně vrátí, že to se mnou budou řešit buď jiným pracovním místem a nebo výpovědí?
je ještě jiná možnost? Můžu se obrátit o pomoc na odborovou organizaci i když nejsem členem, mohou mi nějak pomoci???
Nebo jsem jen ubohý malý zaměstnanec, který nemá moc šancí vůči velké firmě?
Moc děkuji!