Re: DUPZ u vystaveného dobropisu
Takže pokud mi přijde zpátky Dobropis DUZP 12/2011, kde je v kolonce převzal např. 3.1.2012, tak nesmím v prosinci vůbec DPH řešit, takže ponížím jenom výnosy a 343 pravděpodobně přeúčtuji na jiný účet, který mi poslouží jako výchozí k roku 2012.. např. k 31.12.2011 sazbu DPH na pomocný účet 395. Nevím jak podvojně jinak zaúčtovat...
DPH ponecháte na účtu 343. Při inventarizaci uvedete, že se jedná o zatím neuplatněné DPH z opr. DD a odvoláním na opravný DD. Rozhodně nebudete účtovat na účet 395.
Děkuji za rady, jsem taky pro nechat to na 343, ale nevěděla jsem, že to tak účetně jde.. myslela jsem si že KZ účtu 343 musí být shodný s posledním přiznání roku 2011, tak jsem moc špekulovala, jak to přeúčtovat pryč, napadl mě účet 395 a pak 3.1.2012 opět vrátit na 343... ale asi moc složité děkuji ještě moc..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
19. 12. 2011 15:49
Budeme vystavovat dobropis DUZP 12/2011, pravděpodobně mi ale potvrzený dobropis přjde až v lednu 2012, kdy dát vracení DPH do přiznání? Musím čekat na povrzený dobropis ? Chtěla bych to vypořádat v prosinci... ale nevím, jestli to lze.