Re: Skladné - mám nárok toto účtovat? Dě
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Jste velmi velice laskav /laskava .
Jen by mne ještě zajímalo, zda jsou někde nějaké taxy ? Ještě by mne ale zajímalo, zda je možné tedy mu fakturovat např. i náklady na vyhotovení upomínek,faktur na skladné,atd. Abychom měli vše v pořádku. A ceny obvyklé za skladné asi nikde nezjistím,že?
Omlouvám se za možná hloupý dodatečný dotaz,ale jsem z toho úplně mimo.
Kričanová Milada
Re: Skladné - mám nárok toto účtovat? Dě
Obvyklé taxy na skladné asi opravdu nenajdete, řada firem už to má přímo zahrnuto v ceně zboží, ale udělejte si jednoduchou kalkulaci např. kolik platíte měsíčně za pronájem skladovacích prostor Vy, a to přeneste na zákazníka dle počtu dnů a m2, co vám tam jeho zboží zábírá. Proto jsem Vám psala, že je lepší to mít písemně dohodnuté předem. Pak není o výši fakturace pochyb. Náklady na vyhotovení upomínek, faktur NE. Hlavně vše řešte v klidu a bez stresu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
20. 12. 2011 11:41
Dobrý den,
prosím znalé lidičky o odpověď. Firma / FO / si u mne objednala / na objednávku / zboží - komponenty nábytku.
Nechala jsem díly přivézt. Domluva byal, že si pro díly zákazník přijede 5-12-2011.
Od té doby neustále nemůže, nehodí se mu to , je nemocný,.... a podobné pravděpodobné výmluvy.
Mám právo mu účtovat skladné / je fakt,že mi rozměrné věci opravdu překáží ve skladu / a kde bych našla oporu o tomto v zákoně.
Účetní mi říká, že abych mu poslala upozornění na cenu skladného a termín a pak že budeme fakturovat.
Děkuji
Milada Kričanová