Skladné - mám nárok toto účtovat? Děkuji

• (neregistrovaný)

20. 12. 2011 11:41

Dobrý den,
    prosím znalé lidičky o odpověď. Firma / FO / si u mne objednala / na objednávku / zboží - komponenty nábytku.
    Nechala jsem díly přivézt. Domluva byal, že si pro díly zákazník přijede 5-12-2011.
    Od té doby neustále nemůže, nehodí se mu to , je nemocný,.... a podobné pravděpodobné výmluvy.
    Mám právo mu účtovat skladné / je fakt,že mi rozměrné věci opravdu překáží ve skladu / a kde bych našla oporu o tomto v zákoně.
    Účetní mi říká, že abych mu poslala upozornění na cenu skladného a termín a pak že budeme fakturovat.
    Děkuji
    Milada Kričanová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 12. 2011 11:54

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Skladné - mám nárok toto účtovat? Dě
      ˇÚčtovat skladné mu můžete, jestli Vám ho zaplatí je věc druhá. Lepší by bylo, kdybyste toto skladné měla napsané předem ve smlouvě, v dohodě nebo v objednávce. Podporu najdete v Obch.zák. Vaše paní účetní Vám radí dobře.

• 20. 12. 2011 12:29

Milada Kričanová (neregistrovaný)

Dobrý den,
      děkuji za odpověď. Jste velmi velice laskav /laskava .
      Jen by mne ještě zajímalo, zda jsou někde nějaké taxy ? Ještě by mne ale zajímalo, zda je možné tedy mu fakturovat např. i náklady na vyhotovení upomínek,faktur na skladné,atd. Abychom měli vše v pořádku. A ceny obvyklé za skladné asi nikde nezjistím,že?
      Omlouvám se za možná hloupý dodatečný dotaz,ale jsem z toho úplně mimo.
      Kričanová Milada

• 20. 12. 2011 12:38

Daniela K. (neregistrovaný)

Obvyklé taxy na skladné asi opravdu nenajdete, řada firem už to má přímo zahrnuto v ceně zboží, ale udělejte si jednoduchou kalkulaci např. kolik platíte měsíčně za pronájem skladovacích prostor Vy, a to přeneste na zákazníka dle počtu dnů a m2, co vám tam jeho zboží zábírá. Proto jsem Vám psala, že je lepší to mít písemně dohodnuté předem. Pak není o výši fakturace pochyb. Náklady na vyhotovení upomínek, faktur NE. Hlavně vše řešte v klidu a bez stresu.

• 20. 12. 2011 15:02

Milada Kričanová (neregistrovaný)

Dobrý den,
      děkuji za Váš čas a zařídím se dle Vašich rad.
      Milada K.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).