Re: reklamní předměty
POZOR na reklamní a propagační předměty, které splňují podmínky dané zákonem. Dary jsou zase něco jiného - jsou tam jiné podmínky než u reklamních předmětů - např. částka, komu dáváte a za jakým účelem dáváte. Jste-li s.r.o. tak na dary se mrkněte do zák. DP §20 odst.8)
tak ono nejde o dary,to jsem špatně nazvala, ale např.nákup vína, kde není naše logo na etiketě, ale dáváme ho našim zákazníkům, dále o různé předměty,které jsme opatřili našim logem a k tomu nakoupené dárkové krabičky a stuhy...tohle mě zajímá a zda je jedno, zda to dáváme na 501 a 518 s analytikou,děkuji
>>>>>dobrý den,jsou reklamní předměty, které jsme dávali
>>>>>zaměstnancům dań.uzn.náklad? děkuji
>>>>
>>>>Reklamní předměty musí být dány obchodním partnerům (
>>>>ne zaměstnancům), aby byly daňově uznatelné. Některé
>>>>FÚ chtějí při kontrole i seznam těchto obchodních
>>>>partnerů.
>>>
>>>děkuji, takže pokud jsou pro obchodní partnery, tak
>>>náklady na veškeré dárkové a reklamní předměty jsou
>>>daň.uznatelné?
>>POZOR na reklamní a propagační předměty, které
>>splňují
>>podmínky dané zákonem. Dary jsou zase něco jiného -
>>jsou tam jiné podmínky než u reklamních předmětů -
>>např.
>>částka, komu dáváte a za jakým účelem dáváte. Jste-li
>>s.r.o. tak na dary se mrkněte do zák. DP §20 odst.8)
>tak ono nejde o dary,to jsem špatně nazvala, ale
>např.nákup vína, kde není naše logo na etiketě, ale dáváme
>ho našim zákazníkům, dále o různé předměty,které jsme
>opatřili našim logem a k tomu nakoupené dárkové
>krabičky a stuhy...tohle mě zajímá a zda je jedno, zda to
>dáváme na 501 a 518 s analytikou,děkuji
Reklamní předmět musí být do 500Kč bez DPH/1kus, logo firmy, dát odběratelům. Může být tzv. tiché víno - tam si můžu uplatnit i DPH. Když logo nemáte na víně - může být třeba na obalu, ve kterém víno dáváte (aspoň jeden obal - uschovat nebo vyfotit pro kontrolu FÚ- je na vás jak jim to doložíte :-) snad jsem na nic nezapomněla.
Zhotovení propagačních brožur, letáků a prospektů - účet 501 s analytikou např. propagační a reklamní materiál, a protože se jedná o materiál na reklamu a propagaci, můžete si uplatnit i DPH. Samotná reklama a propagace - třeba inzerát, spot v rádiu atd. by byla na účtě 518.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 12. 2011 14:17
dobrý den,jsou reklamní předměty, které jsme dávali zaměstnancům dań.uzn.náklad? děkuji