Re: Usneseni soudu-srazky ze mzdy-kolik?
Základní nezabavitelná částka je 5326 Kč na osobu a 1331,50 Kč na každou vyživovanou osobu. Ve vašem případě tedy
7920-5326-1331,5-1331,5 (pokud ty děti jsou jeho a ne třeba jenom přítelkyně)=jste v mínusu,takže mu nemůžete strhnout nic
Re: Usneseni soudu-srazky ze mzdy-kolik?
pak si najedete na výpočty a tam je i exekuce
a ono Vám ukáže kolik můžete srazit ze mzdy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 12. 2011 22:05
Dobrý večer.
mám jednoho zaměstnance, který má mzdu 8900,-Kč celý rok, takže nepotřebuji mzdovou účetní. Teď mi od soudu došlo usnesení, že mám pro VZP strhnout cca 26000,- ze mzdy a poslat jim je.
Srážky se provádějí z čisté mzdy. Z čisté mzdy nesmí být sražena základní nepostižitelná částka - kolik to je?
Z čisté mzdy, která zbývá po odečtení základní částky a která se zaokrouhluje směrem dolů na částku dělitelnou třemi lze srazit k vydobytí pohledávky dvě třetiny.
Tolik jsem pochopil z usnesení soudu.
Můžete mi prosím napsat kolik ta nepostižitelná částka je? Hledal jsem odpoved na internetu, ale byly tam bez dalšího vysvětlení uvedeny velmi rozdílné částky.
Čistá mzda je 7920,-
Děkuji za pomoc!