OSSZ mi nechce proplatit neschopenku

• (neregistrovaný)

21. 12. 2011 14:48

Dobrý den, máte někdo prosím zkušenosti s opětovným nástupem do práce po RD a zároveň nástupem na rizikové těhotenství(druhé)? Zaměstnavateli jsem dala písemně vědět po skončení PPM,že nastupuji na RD(neuvedla jsem na jak dlouhou).Nyní cca 4 měsíce před 3.narozeninami prvního dítěte, jsem v 5.měsíci těhotenství a zaměstnavateli jsem zaslala žádost o opětovný nástup do zaměstnání a zároveň neschopenku, neměl s tím žádný problém, ale OSSZ ano. Trvá na tom, že jsem v den 2.narozenin dítěte měla jim(OSSZ) nahlásit, že ještě budu rok doma a na základě tohoto, že tam toto prodloužení nemají, odmítají proplatit neschopenku a nutí zaměstnavatele, aby mi až do porodu (cca1.4.2012), napsali neplacené volno(aby OSSz byla krytá,že nic nevyplácí). Musím říct, že mě tento postup velmi překvapil a ještě jsem se s tím nesetkala.Máte někdo nějakou podobnou zkušenost?(vím že pobírání rod.příspěvku s tím nemá nic společného ale ten jsem měla na 2 roky).Není mi zcela jasné jak mi může zaměstnavatel napsat neplac.volno,když má ode mne PN a hlavně neproplacení PN od OSSZ z důvodu nenahlášení písemného prodloužení na tři roky?? Moc Vám děkuji Martina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).