Re: Faktura v Kč zaplacená v EUR
A když si ústně stanovili kurz, za který si faktury zaúčtují, tak to neplatí, rozumím tomu správně? Jednalo se o více dohod, s některýma společnostma jsme měli i sepsané kupní smlouvy v ceně Kč. A odpis pohledávky provedu 546/311 a závazku 321/646? děkuji
ano, ale nedaňově 311, tudíž bych se snažila doplnit dohodu o možnosti platby v EUR - i Vaši partneři mají problém s proúčtováním
Já mám stejný problém, ale jedná se o daňovou evidenci. Vystavená faktura byla pro slovenskou firmu v Kč, ale zaplatili v EUR. Došlou platbu přepočítám kurzem ČNB dnem přijetí platby. Vznikne rozdíl, ale v daňové evidenci se kurzové rozdíly neúčtují. Co s nedoplatkem nebo přeplatkem faktury?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
22. 12. 2011 6:43
Prosím o radu, máme přijaté a vystavené faktury v korunách, po dohodě zaplacené v eurech. Vznikají mi tam rozdíly, mám zaúčtovat jako kurzové? Jedná se o tuzemské společnosti. Děkuji