Re: Exekuce v jeden den
podle zákona byste měl strhávat na všechny najednou, ne rovným díle, ale poměrem. Pokud je jich více od stejného exekutora na stejného oprávněného, pokuste se domluvit s exekutorem, že byste srážel nejdříve na jednu z těch několika "stejných" exekucí, po jejím zaplacení na další.
No to je děs, pokud jde o několik exekucí pro stejného věřitele. Exekutor by měl exekuce spojit a nebrat každou povinnost samostatně. Jako dlužník bych se bránil, abych na nákladech exekuce neplatil 11x exekutorský paušál. Jinak souhlas s RenatouH.
Pro svou domněnku ke spojení exekucí jsem našel pro vašeho zam-ce oporu v §112 OSŘ. Pokud exekutor návrhu zam-ce nevyhoví, stále má možnost podat námitku proti rozhodnutí o nákladech exekuce. V nich ať zam-ec (dále zkopírováno) "namítá, že náklady exekuce by byly nižší, kdyby exekutor vyhověl důvodně podanému návrhu na spojení exekucí. V námitkách je vhodné odkázat na rozhodnutí Ústavního soudu sp. zn. I.ÚS 2930/09, které tento problém mimo jiné řešilo. O námitkách již rozhoduje soud a šance uspět je tak značná. (Pro povinného to však znamená, že musí podat námitky zvlášť u každého řízení, tedy u každého příkazu k úhradě nákladů exekuce.)"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
22. 12. 2011 10:27
Dobrý den, mám prosbu, v jeden den nám přišlo jedenáct exekucí na našeho zaměstnance, jen nevím jestli je můžu rozdělit stejným dílem. Tolik jsem jich ještě neměl dohromady. Všechny jsou nepřednostní, podle vyrozumnění asi neplatil nájemné. Poprosím o pomoc. Děkuji