Neplátce dph a odměna

• (neregistrovaný)

27. 12. 2011 7:37

Dobrý den, jsem fyzická osoba, nejsem plátce dph a "hrozí" mně odměna, kterou by mi měla vyplatila zahr. firma, která je majitelem české firmy, které dělám účetnictví. To bych teda byla ráce, ale musela bych se pak přihlásit jako plátce DPH? Případně, jak by měl znít text, abych se jím nemusela stát.... ach jo. Ale asi to motám s právnickou osobou a pořízením zboží a dph nehrozí, už se v tom dph nevyznám......

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 12. 2011 15:25

LeaX (neregistrovaný)

Re: neplátce dph a odměna
      "Odměna", jak ji nazýváte, asi nebude jen tak "za nic" ve vztahu k zahraničí - je otázkou, zda se jedná o třetí země nebo o stát EU.
      Zcela jistě bych se zabývala §94/11 ZDPH:
      "Osoba povinná k dani se sídlem nebo místem podnikání v tuzemsku, která poskytuje služby s místem plnění v jiném členském státě podle § 9 odst. 1, se stává plátcem dnem poskytnutí těchto služeb, pokud povinnost přiznat a zaplatit daň vzniká příjemci služby."
      To vše nezávisle na odměně, ale na vykonání činnosti, za kterou přísluší dotazovaná odměna.

• 28. 12. 2011 10:16

Káča (neregistrovaný)

Re: neplátce dph a odměna
      Firma v Čechách, které dělám účetnictví dosáhla dobrých výsledků, majitelé rozdali odměny všem zaměstnancům a mně chtějí také dát odměnu... Takže činnost vykonávám zde v Čechách, majitelé firmy jsou z EU. Moc Vám děkuji za reakci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).