Re: neplátce dph a odměna
"Odměna", jak ji nazýváte, asi nebude jen tak "za nic" ve vztahu k zahraničí - je otázkou, zda se jedná o třetí země nebo o stát EU.
Zcela jistě bych se zabývala §94/11 ZDPH:
"Osoba povinná k dani se sídlem nebo místem podnikání v tuzemsku, která poskytuje služby s místem plnění v jiném členském státě podle § 9 odst. 1, se stává plátcem dnem poskytnutí těchto služeb, pokud povinnost přiznat a zaplatit daň vzniká příjemci služby."
To vše nezávisle na odměně, ale na vykonání činnosti, za kterou přísluší dotazovaná odměna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 12. 2011 7:37
Dobrý den, jsem fyzická osoba, nejsem plátce dph a "hrozí" mně odměna, kterou by mi měla vyplatila zahr. firma, která je majitelem české firmy, které dělám účetnictví. To bych teda byla ráce, ale musela bych se pak přihlásit jako plátce DPH? Případně, jak by měl znít text, abych se jím nemusela stát.... ach jo. Ale asi to motám s právnickou osobou a pořízením zboží a dph nehrozí, už se v tom dph nevyznám......