Daň z nemovitosti

• (neregistrovaný)

28. 12. 2011 0:21

Dobrý den, jak byste prosím řešili situaci, kdy klient nepodal dílčí přiznání k dani z nemovitosti na stavbu, která byla zkolaudována v roce 2003. FU ho zatím nevyzval k placení, ale teď jsem nachystala nové přiznání správné, včetně této nepřiznané stavby na rok 2012. Mám podat i dodatečné daňové přiznání na tuto stavbu nebo mám počkat na vyzvání FU? Ověřuje si FU stavby v katastru nemovitostí?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2012 13:20

HR (neregistrovaný)

Re: daň z nemovitosti
      Stalo se mi to obdobně, zapomněla jsem podat Přiznání k dani z nemovitostí. Bylo mi na FÚ ale řečeno, že jsem jej měla podat již při zahájení stavby, resp. po obdržení stavebního povolení. Zeptali se mě, jestli chceme, aby přišli na kontrolu nebo podáme Přiznání k dani z nemovitostí za poslední 3 roky (ostatní byly promlčeny).
      Udělejte tedy Přiznání na r. 2012 a další r. 2011, 2010 a 2009 a to vždy na formuláři, který v té době platil. Všechny Přiznání označíte jako řádná, ne dodatečná.

• 4. 1. 2012 13:54

HR (neregistrovaný)

Zapomněla jsem napsat, že před koulaudací stavby se nezdaňuje stavba, ale pozemek jako stavební pozemek.

• 4. 1. 2012 21:21

J*JR (neregistrovaný)

Děkuju moc. Dneska jsem byla na FU tak už jsme to vyřešili. A opravdu mi paní z FU potvrdila, že se zdaňuje už i ten stavební pozemek, což mě dost překvapilo, ale je to tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).