PP na dobu určitou -prodloužení v r.2012

• (neregistrovaný)

28. 12. 2011 14:22

Dobrý den, stále se zde řeší problematika pracovního poměru na dobu určitou.
    Potřebovala bych vědět, když zaměstnávám dva pracovníky, kterým končí PP 31. 12. 2011 a doposud jim byl PP na dobu určitou prodlužován dodatky, zda-li od 1. 1. 2012 musím s těmito pracovníky sepsat novou pracovní smlouvu nebo postačí opět je dodatek?
    Moc děkuji za Vaše rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 12. 2011 14:27

jasná (neregistrovaný)

Re: PP na dobu určitou -prodloužení v r.
      Pokud chcete postupovat podle nové novely 3 x 3 roky, musíte uzavřít novou smouvu, nelze prodoužit dodatkem.

• 28. 12. 2011 14:40

Jáa (neregistrovaný)

Mám uplně stejný dotaz jen s tím rozdílem, že pracuji cca rok u firmy a oni mi každé cca 4 měsíce prodlužujou dobu určitou, nyní my končí k datu 31.1.2012. Chápu tedy správně, že mi musí dát novou smlouvu a k ní pak můžou udělat max 3 prodloužení, tedy pokud opět po pár měsících, tak max 3x a víc ne?
      A jak je to s dovolenou když mi to takto prodlužují? mám nějak málo dní jako nárok, ovlivnuje nějak toto prodlužování nárok?

• 28. 12. 2011 16:28

Zoja K. (neregistrovaný)

Já jsem to pochopila tak, že udělám novou pracovní smlouvu na dobu určitou od 1. 1. 2012 např. na 1 rok a pak mohu prodloužit už jen dvakrát. Jen stále nevím, zda si mám staré zaměstnance do mezd zadat jako nové, ale co jejich nevyčerpaná dovolená a průměry, které by se jim změnily???
      Poradí mi, prosím, ještě někdo? Děkuji.

Nárok na dovolenou je při prodlužování cca 1,6 dne za každý odpracovaný měsíc.

• 28. 12. 2011 18:01

jarka26 (neregistrovaný)

Už se to tu probíral xkrát, od 1.1.2012 se může prodlužovat
      3x tedy celkem 9 let a v rámci těch 3 let /musíte si to hlídat/ lze smlouvu prolužovat x krát. Aspoň to tak prezentovala tvůrkyně tohohle zákona. Bylo naní vidět, že v tom nemá vůbec jasno, ale hlavně nám říkala, že ona vše zná z praxe...

• 28. 12. 2011 18:32

xJ (neregistrovaný)

V rámci těch 3 let nelze prodlužovat x krát.
      § 39 : doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout 3 roky s tím, že ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být tato doba nejvýše dvakrát opakována (tj. maximálně 3r + 3r + 3r). Výslovně je zde uvedeno: opakováním pracovního poměru na dobu určitou se rozumí také jeho prodloužení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).