Re: Řádná dovolená z roku 2009
Pardon,já jsem se spletla-jedná se o dovolenou z roku 2010!!!
Ne já jsem se spletla v roce,prostě se jedná o ŘD z roku 2010 a nemoc také od října 2010.Někde jsem totiž četla,že je možné napsat žádost o přesunutí této nevyčerp. dovolené z titulu nemoci do dalšího roku a že by tudíž nezanikla,jak stanoví zákon.Tak nevím,jak postupovat a je-li to možné.
Díky za radu a promiňte za překlep v datumu.
Roční výměra je 20 dní.Zákon jsem četla již před podáním dotazu,ale ke komplikovanějším případům bývají a jiná stanoviska,tak jsem si myslela,zda jste se někdo nesetkal s jiným výkladem .Tento zaměstnanec zkolaboval po práci ,takže díky nemoci a tomu,že mu zaměstanavatel neumožnil čerpat již před nemocí ŘD(nedostatek prac. sil),tak přijde nyní o 13 dní ŘD a tedy i peníze.No v tomto státě se není čemu divit.
Díky za odpovědi!!!
>Roční výměra je 20 dní.Zákon jsem četla již před
>podáním dotazu,ale ke komplikovanějším případům bývají a
>jiná stanoviska,tak jsem si myslela,zda jste se někdo
>nesetkal s jiným výkladem .
Komplikovaný případ se z toho stal už jen tím, že jste se zmýlila v datu. Samozřejmě se to může stát, všichni jsme omylní, ale to nic nemění na skutečnosti, že dovolená mu propadne.
>Tento zaměstnanec zkolaboval
>po práci ,takže díky nemoci a tomu,že mu
>zaměstanavatel neumožnil čerpat již před nemocí ŘD(nedostatek prac. sil),tak přijde nyní o 13 dní ŘD a tedy i peníze.No v
>tomto státě se není čemu divit.
Tento stát řídí ti, které jsme si do jeho vedení zvolili ... a podle toho také vypadají zákony. Mimochodem, tady se rozhořčujete nad propadlou dovolenou a vůbec Vám nepřijde divné, že zaměstnanec pobírá nemocenské dávky více jak 2 roky - dle Vašeho terminus technicus "prodloužené nemocenské dávky" (od roku 2009). Jak k tomu přijdeme my ostatní ... :-))
>Díky za odpovědi!!!
Bylo nám ctí ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 12. 2011 9:48
Zaměstnanec má řádnou dovolenou z roku 2009,je od října 2009 doposud v pracovní neschopnosti ( prodloužené nemocenské dávky).V lednu 2012 nastoupí zpět do zaměstnání,je možné,aby si vyčerpal tuto ŘD z roku 2009? nebo pokud by ukončil pracovní poměr,mohu mu nevyčerpanou dovolenou proplatit?
A budou v tomto směru nějaké změny od roku 2012?
Díky moc