Re: jednatel s.r.o. změny 2012
Zítra bude ve sbírce vyhlášena novela ZNP. Účinnost bude tedy od 1.1.2012. Jednatelé společností s ručením omezeným jsou od 1.1.2012 účastni i nemocenského pojištění s tím, že se na ně při splnění podmínek vztahuje i ustanovení o zaměstnání malého rozsahu (§ 7 ZNP). I u jednatelů společnosti s ručením omezeným se tedy bude nejprve zjišťovat, zda je jejich zaměstnání zaměstnáním malého rozsahu či nikoliv. Pro účast na nemocenském pojištění tak u nich bude platit rozhodný příjem ve výši 2 500 Kč.
Re: jednatel s.r.o. změny 2012
Takže jsem si to myslela správně je to tak ? Pokud tedy bude mít 500 Kč měsíčne budu odvádět pouze ZP a daň.
Pokud bude mít více jak 2500 bude se odvádět SP,ZP a daň.
A jak to bude tedy s tím přihlašováním na OSSZ dle mého dotazu.
Díky moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 12. 2011 11:48
Dobrý den, můžete mi prosím jednoduše shrnout moje nové povinnosti od 1.1.2012 pokud se jedná o odměnu jednatele s.r.o. Platím mu 500 Kč měsíčně hrubého a dosud jsem pouze odváděla zálohovou daň a zdravotní pojištění. Jak od ledna? Jelikož nedosáhne příjmu Kč 2500, SP platit nebude, je to tak ? A Jelikož jeho příjem je nižší než 2500 bude se jednat o zaměstnání malého rozsahu ? Myslím si to dobře ?
Jak s nahlášením na OSSZ ?
Dále jednatel, který si vyplácí odměnu 1x ročně 6000,00 v prosinci. Jak to bude s jeho přilhlášením na OSSZ. Přihlásím ho hned v lednu na OSSZ, den nástupu 1.1.2012 nebo až v měsíci, kdy si odměnu vyplatí?
Děkuji moc za vysvětlení.
Lenka