Re: Porod - ošetřovné PROSÍM
být s dítětem sama,to je nějaká novinka,běžne se strará od příchodu z porodnice,to není přece nemoc,na to jste si měl nechat dovolenou,na to vám nevystaví její lékař paragraf,to spíš vy byste se mohohl hodit marod ale to zase píšete,že se vám hofí kařdá koruna...
Pro případné rýpaly - porod císařem je regulérní břišní operace, takže manžela naprosto chápu, proč se stará, jak to zařídit.
děkuji..jen se se ptal, protože po minulém porodu měla žena dost velké komplikace s jizvou po cís.řazu následně po propuštění domů...jinak soc.dávky nevyužívám, jsem plně pracující už X let a odvádím řádně daně, tak proč bych si jednou nemohl dopomoct státem, když je to pro zdraví mých blízkých!!!!..hezký nový rok
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 12. 2011 14:43
Dobrý den,
rád bych se zeptal, za pár dní půjde manželka do porodnice a s největší pravděpodobností císařem. Doma máme už jednoho dvouletého kluka. Mohl bych si vzít ošetřovné na manželku po dobu pobytu v porodnice(abych se starala o kluka) a následně na malýho, abych mohl s nima být než bude manželka schopná být sama? Vím, že je proplacených jen devět dní. Tak jestli můžu třeba šest dní na manželku, které mi budou proplacený a následně třeba devět na kluka? Ptám se jen proto, že teď se nám hodí každá koruna:-(. A ještě se zeptám, kdo mi vydá potvrzení..na manželku její gynekolog a na kluka jeho dětská?. Mockrát vám děkuji. Ještě doplním..řádnou dovolenou bohužel už nemám...