Prohlášení poplatníka

• (neregistrovaný)

29. 12. 2011 18:44

Prosím o radu. Zamec nový pracovní poměr od 23.12.. do 22.12. zaměstnán. Prohlášení u nového pracovního poměru nemůže podepsat, jelikož za tento měsíc mu byla sleva odečtena u předešlého zamce tzn. že mu za měsíc prosinec nebudu dávat slevu na poplatníka.

Ještě jak z vyúčtováním daně ze závislé činnosti. Pokud nás o něj zamec nepožádá a já mu dám potvrzení o příjmech může mu udělat vyúčtování předešlý zamtel nebo musí ten u koho byl zamec zaměstnán k 31.12.2011.

Díky mocinky moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 12. 2011 18:52

Jindra1 (neregistrovaný)

Re: prohlášení poplatníka
      Pokud zaměstnanec byl u vás zaměstnán do 22.12., a pak nastoupil do práce jinde, může požádat poslednoho zaměstnavatele - k 31.12. o zúčtování daně, nebo si je podá sám na Fú, vaše povinnost je jenom vydat potvrzení, zúčtování provést nemůžete.

• 30. 12. 2011 6:56

jo (neregistrovaný)

Prohlášení poplatníka u vás zaměstnanec podepsat může, i když podepsal u předešlého, protože zaměstnání plynou postupně za sebou. U vás podepíše, ale slevu neuplatní. Pokud by byť jeden měsíc nepodepsal a dodatečně prohlášení nepodepsal, pak by byl povinen podat daňové přiznání.

• 30. 12. 2011 7:04

markov (neregistrovaný)

>Prosím o radu. Zamec nový pracovní poměr od 23.12.. do
      >22.12. zaměstnán. Prohlášení u nového pracovního
      >poměru nemůže podepsat, jelikož za tento měsíc mu byla
      >sleva odečtena u předešlého zamce tzn. že mu za měsíc
      >prosinec nebudu dávat slevu na poplatníka.
      Proč by nemohl podepsat Prohlášení? Podepsat může, nebude jej mít přece podepsané "současně" u dvou zaměstnavatelů - vy jen neuplatníte slevu na poplatníka, tu uplatní předchozí zaměstnavatel.
      >Ještě jak z vyúčtováním daně ze závislé činnosti.
      Vyúčtování daně ze závislé činnosti (za celou firmu a veškerou sraženou daň - žlutý tiskopis) budete podávat FÚ v únoru 2012.
      >Pokud nás o něj zamec nepožádá a já mu dám potvrzení o
      >příjmech může mu udělat vyúčtování předešlý zamtel nebo
      >musí ten u koho byl zamec zaměstnán k 31.12.2011.
      Pokud se ptáte na Roční zúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti - § 38ch ZDP - pak to musí provést poslední zaměstnavatel v roce - tedy zřejmě Vy (§ 38ch odst. 1). Pokud zaměstnanec nepožádá o provedení Ročního zúčtování, Vy nebudete dělat nic. Nemůžete tušit, jestli mu v průběhu roku nevznikla z nějakého titulu povinnost podat DP. Je to na odpovědnosti zaměstnance.

• 30. 12. 2011 10:20

oooooooooooooo (neregistrovaný)

Díky. Děti mu také nebudu uplatňovat že:-D, uplatňoval předchozí zamtel,že? Všechno jsem věděla,ale nedělám mzdy už tak dlouho,že jsem teď ve všem strašně nejistá.....

• 30. 12. 2011 11:24

jo (neregistrovaný)

Pokud děti uplatňoval vč. slevy na poplatníka (na sebe) u předchozího z-tele, nebudete mu uplatňovat nic, jen zadáte že podepsal DP a budete mu srážet zálohovou daň, tzn. pokud by měl mzdu brutto do 5000 Kč, nebude mít srážkovou daň, ale tím, že podepsal DP u vás - u druhého postupně za sebou z-tele, bude mít mzdu daněnou zálohovou daní bez odečtů v tomto měsíci. Jedině v případě, že by slevu u předchozího z-tele zrušil a chtěl uplatnit u vás, v tom případě byste mu uplatnila jak jeho, tak děti, ale to by vám musel doložit, že u předchozího z-tele zrušil a nebývá to obvyklé. A myslím, že je v pořádku, když si nejste jista, že se optáte, na to není nic špatného. Léta dělám mzdy , ale pak jsem na rok vypadla a teď občas pocítím nejistotu a ptám se tady na kdysi pro mě samozřejmou věc, takže vás chápu :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).