DPP a exekuce

• (neregistrovaný)

2. 1. 2012 9:39

měli jsme zaměstnance zamětnaného na HPP do 31.12 a nyní chceme uzavřít DPP , je to možné? a když má exekuce, strháváme normálně dál?

děkuji za informaci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2012 9:41

PetS (neregistrovaný)

Re: DPP a exekuce
      Z DPP se exekuce nestrhávají....pokud vydržíte najdu Vám, kde jsem to vyčetla já.

• 2. 1. 2012 9:47

PetS (neregistrovaný)

Re: DPP a exekuce
      Už jsem to našla.,.je to občansko-soudní řád

Srážky z jiných příjmů
      § 299
      (1) Ustanovení o výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy se použijí i na výkon rozhodnutí srážkami z platu, z odměny z dohody o pracovní činnosti, z odměny za pracovní nebo služební pohotovost, z odměny členů zastupitelstva územních samosprávných celků a z dávek státní sociální podpory, které nejsou vyplaceny jednorázově. Srážky se dále provádějí z příjmů, které povinnému nahrazují odměnu za práci nebo jsou poskytovány vedle ní, jimiž jsou

a) náhrada mzdy nebo platu,
      b) nemocenské80a),
      c) ošetřovné80a),
      d) vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství80a),
      e) peněžitá pomoc v mateřství80a),
      f) důchody,
      g) stipendia,
      h) podpora v nezaměstnanosti a podpora při rekvalifikaci,
      i) odstupné, popřípadě obdobná plnění poskytnutá v souvislosti se skončením zaměstnání,
      j) peněžitá plnění věrnostní nebo stabilizační povahy poskytnutá v souvislosti se zaměstnáním,
      k) úrazový příplatek, úrazové vyrovnání a úrazová renta80b).

(2) Jde-li o výkon rozhodnutí srážkami z důchodu fyzické osoby, která z tohoto důchodu platí náklady za pobyt v ústavu sociální péče, nepodléhá výkonu rozhodnutí částka potřebná na úhradu pobytu a částka rovnající se výši kapesného v takovém ústavu. Výkon rozhodnutí ohledně dávek státní sociální podpory, které nejsou vyplaceny jednorázově, nelze provést přikázáním pohledávky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).