Hlavní navigace

Silniční dan

  • (neregistrovaný)

    2. 1. 2012 15:48

    Dobrý den,
    když mi ukradli auto platím silniční da za celý rok? a když nyní pořizuju nové, mám to hlásit na FÚ nebo stačí když se změna zaeviduje za rok v přiznání k silniční dani?
    Moc děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2012 16:18

      Daniela K. (neregistrovaný)

      Re: silniční dan
      SD platíte jen za ty měsíce, ve kterých jste ho používal ke své ekonomické činnosti. Při pořízení nového auta nic FÚ během roku nehlásíte. Uvedete to až v Přiznání k SD za celý rok.

    • 2. 1. 2012 16:21

      D.V. (neregistrovaný)

      Re: silniční dan
      Platíte za měsíce, ve kterých jste auto používal k podnikání(předpokládám, že se jednalo o vozidlo do 3,5 tuny), když Vám ho ukradli, tak jste ho používat nemohl. Nové vozidlo nehlásíte, uvedete až v DaP.

    • 2. 1. 2012 21:53

      Šuláková (neregistrovaný)

      Re: silniční dan
      OT: Pokud máte auto "ve firmě", můžete ho vyřadit, až máte od policie oznámení o ukončení pátrání z důvodu"neznámého pachatele". Tudíž SD neplatíte až od následujícího měsíce od vyřazení. V tomhle navazuje silniční daň na ustanovení daně z příjmů.

    • 2. 1. 2012 22:56

      Zdena R (neregistrovaný)

      Re: silniční dan
      To platí pro vozidla s největší povolenou hmotností nad 3,5 tuny určená výlučně k přepravě nákladů (registrovaná v ČR). Vozidla do 3,5 t jsou předmětem daně silniční v případě, že jsou POUŽÍVÁNA k podnikání. § 2/1 zákona o dani silniční.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).