Výpis z evidence pro dańové účely

• (neregistrovaný)

2. 1. 2012 20:34

Dobrý večer, je tu prosím někdo tak moc hodný a vysvětlí mi odeslání výpisu z evidence pro daňové účely (stavební práce) na FÚ ? účtuju v POHODĚ, dnes jsem nastoupila do nově vznilé firmy, takže nebyl čas na nějakou přípravu či školení. Naštěstí jsme čtvrtletní pkátci, takže trošku času ještě na doučení mám. Na daňovém portále jsem našla formulář, který po vyplnění lze odeslat 1) s elektronickým podpisem nebo 2) dodatové schránky. Ani s jedním nemám zkušenost. Datovou schránku máme založenou, ale prakticky nevím, jak do ní něco odesílat... nebo má FU svoji datovou schránku, kam to lze posílat ? pro někoho asi hloupý dotaz, ale já se s tím opravdu ještě nesetkala. Vše jsem posílala klasickou poštou.

Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2012 8:06

m. (neregistrovaný)

Re: výpis z evidence pro dańové účely
      Ze své datové schránky (máte-li přístupová práva - heslo atd.) můžete odesílat na úřady, m. j. i na FÚ (do jejich datové schránky). Když vyplníte přiznání k DPH, výpis z evidence a další potřebné na portálu mfcr, závěrem Vás to přímo navede - uložit k odeslání do datové schránky. Potom odešlete ze své datové schránky a bere se to, jako kdyby byla přiznání (ponovu hlášení) podepsaná, je to velmi jednoduché, uvidíte.

• 3. 1. 2012 8:25

maves (neregistrovaný)

Děkuji za Vaši reakci-jestli to dobře chápu, na daňovém portálu vyplním, odešlu do své schránky ( odešle se podle IČO?, nebo budu zadávat ještě nějaké heslo ?), pak si otevřu dat. schránku a najdu si vyplněný formulář a odešlu na FU ?, budu muset zprávu směřovat na "náš" FU ?
      :) no, zatím mi to nepřïjde moc jednoduché....

• 3. 1. 2012 8:34

m. (neregistrovaný)

Vyplněné hlášení si uložíte u sebe na počítači (je ve formátu xml), potom si otevřete svou schránku, vytvoříte si příjemce (napíšete třeba Finanční úřad Kotěhůlky - Váš finanční úřad, přidáte do seznamu, potvrdíte "vytvořit zprávu", a v ní dáte věc, vpravo dole na konci je "připojit přílohu), a tam přidáte to hlášení ve tvaru xml a odešlete. Průběh můžete sledovat v "odeslaných zprávách",máte tam doručenku apod. Uvidíte, že to zvládnete. (Zvládla jsem to i já :) Hezký den.

• 3. 1. 2012 8:53

maves (neregistrovaný)

Mockrát Vám děkuji a hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).