Re: Dohoda o provedení práce a ZL
je to další administrativa hlavně v případě, když DPP nezaloží účast na pojištění. Předchozí ZL, domnívám se, bude potřeba pokud by z-ec měl exekuci, ale když by dohoda účast nezaložila, možná by ani z důvodu nezabavitelné částky nebylo co srážet ... Já k dohodám předchozí ZL chtěla i v loňském roce, ale to proto, že jsme s nimi pak pravidelně po skončení dohody uzavírali pracovní poměr a dokládala jsem ZL k prac.poměru.
Takže od ledna musím dávat ZL i dohodářům? To je dobrý, vždyť já je ani nevidím, jsou to lidi, které si najmeme přímo na místě a jsou třeba na druhém konci republiky. Tak už vidím jak z nich budu dolovat staré ZL a posílat nové když třeba přijdou jen na dva dny a pak už nechodí.
přijde mi to jako hloupost, co vymysleli, ale možná to tak ani být nemělo a nějak jim to vyplynulo aniž by to domysleli ... ZL vystavuji, ale neposílám, nechávám je v osobní složce. Pokud si vyzvednou, dám jim, pokud ne, zůstanou ve složce.
ZL vystavuji, ale neposílám, nechávám
>>je v osobní složce. Pokud si vyzvednou, dám jim,
>>pokud
>>ne, zůstanou ve složce.
>Stačí napsat do smlouvy, že si nepřeje převzít ZL a
>máte vystaráno, k sobě pak jen založíte do dokladů ZL.
Proč? Vystavit musím a jestli převezme nebo ne je jeho věc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 1. 2012 6:01
Dobrý den,
nově je stanovena povinnost vystavovat zápočtové listy i pro dohody o provedení práce.
U nás jsou brigádníci průběžně i celý rok. Např. Od 5.1.2012 - 20.1.2012 pak 9.2.2012 do 15.2.2012. Takže tento člověk bude mít 2 ZL, ke každé dohodě budu vždy vystavovat nový?
Ale když mi někdo nastoupí na dohodu o provedení práce, tak já od něj žádný ZL nebudu chtít nebo jo?
Děkuji