Dohoda o provedení práce a ZL

• (neregistrovaný)

3. 1. 2012 6:01

Dobrý den,

nově je stanovena povinnost vystavovat zápočtové listy i pro dohody o provedení práce.

U nás jsou brigádníci průběžně i celý rok. Např. Od 5.1.2012 - 20.1.2012 pak 9.2.2012 do 15.2.2012. Takže tento člověk bude mít 2 ZL, ke každé dohodě budu vždy vystavovat nový?

Ale když mi někdo nastoupí na dohodu o provedení práce, tak já od něj žádný ZL nebudu chtít nebo jo?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2012 6:30

jo (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce a ZL
      je to další administrativa hlavně v případě, když DPP nezaloží účast na pojištění. Předchozí ZL, domnívám se, bude potřeba pokud by z-ec měl exekuci, ale když by dohoda účast nezaložila, možná by ani z důvodu nezabavitelné částky nebylo co srážet ... Já k dohodám předchozí ZL chtěla i v loňském roce, ale to proto, že jsme s nimi pak pravidelně po skončení dohody uzavírali pracovní poměr a dokládala jsem ZL k prac.poměru.

• 3. 1. 2012 7:13

zdeni (neregistrovaný)

Takže od ledna musím dávat ZL i dohodářům? To je dobrý, vždyť já je ani nevidím, jsou to lidi, které si najmeme přímo na místě a jsou třeba na druhém konci republiky. Tak už vidím jak z nich budu dolovat staré ZL a posílat nové když třeba přijdou jen na dva dny a pak už nechodí.

• 3. 1. 2012 8:02

jo (neregistrovaný)

přijde mi to jako hloupost, co vymysleli, ale možná to tak ani být nemělo a nějak jim to vyplynulo aniž by to domysleli ... ZL vystavuji, ale neposílám, nechávám je v osobní složce. Pokud si vyzvednou, dám jim, pokud ne, zůstanou ve složce.

• 3. 1. 2012 8:18

aanita (neregistrovaný)

Stačí napsat do smlouvy, že si nepřeje převzít ZL a máte vystaráno, k sobě pak jen založíte do dokladů ZL.

• 3. 1. 2012 10:01

Katka2 (neregistrovaný)

ZL vystavuji, ale neposílám, nechávám
      >>je v osobní složce. Pokud si vyzvednou, dám jim,
      >>pokud
      >>ne, zůstanou ve složce.
      >Stačí napsat do smlouvy, že si nepřeje převzít ZL a
      >máte vystaráno, k sobě pak jen založíte do dokladů ZL.
      Proč? Vystavit musím a jestli převezme nebo ne je jeho věc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).