Re: svátek v sobotu a práce
a můžu se ještě zeptat, když mám úvazek 7 hodin přesčas 9 hodin tzn. namísto 176 odpracováno 185, ale v týdnech mám přesčas 10,5 beru to po týdnech a proplácím?
ano právě jsem to počítala a vyšlo mi více hodin, jelikož poslední týden pracovala normálně svých 7 tak mi klesl celkový fond, ale v týdnech má přesčasy. takže proplatím děkuji. A v prvním týdnu který byl jen čtvrtek a pátek? počítám 16 hodin za ty dva dny a vše co je navíc proplácím nebo mám ještě dohledat týden z listopadu po-st, jestli mi v celém týdnu vychází bez přesčasů?
Týden sledujete v rámci měsíce, za který zúčtováváte výplatu, tedy jen za listopad. Ještě jednou ,nejsem si jistá, že jste mě pochopila , zaplatíte všechny odpracované hodiny a příplatek jen za ty hodiny ,které přesahují plný úvazek (jestliže má ona zkrácený).
ano jeden týden má 46 hodin, dálší 39 atd. kde je nad 40 proplatím. Má mít 35 hodin. Kdyby měla v týdnu např 30 beru jako náhradní volno 5 hodin a někde snížím přesčas. Hlavně se mi jednalo o ten čt a pá někteří pracovali v sobotu tak ten první týden měli 19 hod namísto 16. také proplatím i když nakonec udělali např. 135 hodin v měsíci, tak v prvním týdnu přesčas měli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 1. 2012 8:47
prosím, když je svátek 25.12. v sobotu a zaměstnanec pracoval. Bere se to jako svátek nebo také náleží příplatek za sobotu? Děkuji