Re: Storna-opravdu mi neporadíteí?
Opravný daňový doklad - § 42 - je tam docela dobře popsáno - kdy dochází k DUZP. U vás zřejmě 3b tj. ve zdaňovacím období, kdy byla oprava provedena ..... - ale neznám podrobnosti, tak si to zkuste pročíst a napasovat na to co je podle vás správně. Jo a ještě nám doporučovali na semináři, že si máme na oprav.daň.doklad uvést podle ktérého § povádímě opravu ( §42 )
Díky za odpověď. DUZP je mi jasné zboží neodešlo -tudíž se žádné plnění neuskutečnilo-podle mě musíme podat dodatečné přiznání s DPH v září.Jde mi o to jestli i fakturu vystavit do září nebo až v době kdy se na to přišlo např. ten listopad a DUZP září.
No tehdy kdy jste na to přišli - tak nejspíš při té inventuře a tím i DUZP je podle mne listopad. Fakturu zřejmě nikdo neobdržel a ani neuhradil - DPH jste odvedli v září a chybu neuděláte, když si jej budete zpět nárokovat až v listopadu. Jo kdybyste museli vracet DPH, to bych se za září přimlouvala. Ale opravdu bych to nazvala podle toho § 42 Opravný daňový doklad i do textu to uvedla ten §....
No a pokud by měl zákazník fakturu - tak mu Opravný daň.doklad odešlete a nárokovat si budete DPH až datem, kdy potvrdí, že obdržel opravu. Je to srozumitelné?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 1. 2012 9:47
Prosím Vás moc, moc, do jakého období účtujete storna dokladů? Do období původního dokladu anebo do období , kdy se na chybu přišlo? Díky moc!!!!!!!!!!!!!!Např. fa vydaná 09/2011 - při inventuře 11/11 zjištěno , že zboží neodešlo-naše chyba - tak stornovat v období 11/11 a DPH do září?Nebo oboje šoupnout do září. Fakt mi nikdo neporadíte?